MVP’er: Hvad er de, og hvordan lancerer du en?

MVP’er: Hvad er de, og hvordan lancerer du en?

Hvis du arbejder i start-up-verdenen og produktudvikling, har du sandsynligvis hørt udtrykket ‘MVP’ flere gange, end du kan tælle. Men hvad står MVP for, og har du brug for en?

MVP står for ‘Minimum Viable Product’ (vi vil gå nærmere ind på, hvad det betyder senere). MVP’er kan være utroligt værdifulde for start-ups, der ønsker at skabe et nyt produkt, da de giver virksomheder mulighed for at teste deres produktidé på markedet, indhente feedback fra brugerne og foretage forbedringer baseret på den feedback.

I dag dykker vi dybt ned i at definere, hvad en MVP er for virksomheder, dens fordele og hvad der sker, når en MVP frigives. Vi vil også udforske flere vellykkede eksempler på MVP’er og besvare dine mest presserende spørgsmål om at udvikle en MVP til din virksomhed. Lad os komme i gang.

Hvad betyder MVP for virksomheder?

En af de største fejl, en start-up kan begå, når de udvikler et nyt produkt, er at stræbe efter perfektion. Trods alt er perfektion fjenden af succes.

At skabe et perfekt produkt fuld af utrolige funktioner tager tid, og at stræbe efter perfektion fra begyndelsen kan være tidskrævende og kostbart. Derudover er der altid risikoen for, at markedet vil reagere dårligt på produktet og sende dig tilbage til tegnebrættet.

Her kommer MVP’er ind i billedet. En MVP, eller Minimum Viable Product, er den enkleste version af et produkt, der stadig er brugbart og værdifuldt for kunderne. Den indeholder typisk kun de væsentlige funktioner, der er nødvendige for at løse målgruppens kerneproblemer.

Når en MVP er lanceret på markedet, hjælper den med at validere udviklernes antagelser om deres produkt og teste dets markedsmæssige levedygtighed, før de investerer for meget tid eller penge i dets udvikling.

MVP’er er tæt forbundet med start-ups, men det er en misforståelse, at de er den eneste type organisation, der kan drage fordel af at lancere MVP’er.

MVP’er er populære blandt start-ups, fordi de giver dem mulighed for at teste markedsmæssig levedygtighed af deres produktidé uden at investere for meget tid eller ressourcer på forhånd. Denne tilgang hjælper start-ups med at
reducere risikoen og validere deres antagelser, inden de bygger et fuldt funktionelt produkt. Med tanke på at 42% af start-up-fejl skyldes mangel på markedsefterspørgsel, er værdien af at lancere en lavrisiko, lavomkostnings-MVP tydelig.

Softwarevirksomheder, e-handelssteder, servicebaserede virksomheder og sociale virksomheder kan alle bruge MVP’er til at teste nye funktioner og produkter, inden de lanceres til bredere publikum. Disse kan omfatte tjenester, mobilapps, software og mere. Store virksomheder og SMV’er forstår vigtigheden af at validere deres antagelser og teste markedsmæssig levedygtighed af deres produktidé, før de investerer i udviklingen af det fulde produkt eller service.

Hvad er fordelene ved at lancere en MVP?

Udvikling af en MVP tilbyder en bred vifte af fordele for virksomheder i alle størrelser, lige fra start-ups til store virksomheder. Lad os udforske disse muligheder nærmere:

 • Test af produkt med lav risiko: Ved at lancere en MVP kan du teste din produktidé på markedet uden at investere betydelige mængder tid og penge i processen. På den måde, hvis produktet ikke resonerer med kunderne, er det nemmere at gå videre til din næste innovationsmulighed.
 • Identifikation af vigtige produktfunktioner: En MVP er kendetegnet ved sin afpillede funktionalitet. Dette betyder, at du kan fokusere på at teste de funktioner, du har identificeret som væsentlige for dine kunder. Dette forhindrer kunder i at blive distraheret af unødvendige funktioner, sparer tid i udviklingsfasen og øger chancerne for at få værdifuld feedback om disse kernefunktioner.
 • Opbygning af momentum for dit produkt: Ville det ikke være fantastisk allerede at have et engageret publikum på din side, inden dit produkt overhovedet lanceres? Ved at frigive en simpel, men funktionel version af dit produkt kan du begynde at opbygge en brugerbase og skabe omtale om dit produkt.
 • Indhentning af feedback fra dine brugere: Feedback er en af de vigtigste fordele ved at lancere en MVP, da den kan oversættes til reel værdi. Uanset om din målgruppes feedback bekræfter eller afviser dine antagelser, giver det dig mulighed for at forfine produktet baseret på reel data.
 • Validering af produktet: At lancere et produkt uden markedsmæssig validering er en stor fejl. Med en MVP kan du hurtigt afgøre, om dit produkt har potentiale på markedet, hvilket giver dig tillid til at investere mere tid og penge i dets udvikling.
 • Støtter iterativ udvikling: Lanceringen af din MVP er blot det første skridt i produktudviklingsprocessen. Hvis produktet rammer din målgruppe, går du ind i en cyklus af iterativ udvikling, hvor du foretager forbedringer og optimeringer baseret på brugerfeedback og testing.

Eksempler på succesfulde MVP’er

De fleste meget succesfulde softwareprodukter begynder som MVP’er. Lad os se på to berømte eksempler.

Dropbox startede som en simpel fil-delingstjeneste, der tilbød brugerne meget grundlæggende funktioner. I dag tilbyder det en bred vifte af komplekse funktioner, der understøtter virksomheder i alle størrelser. Dette ville ikke have været muligt, hvis dets udviklere ikke havde frigivet en MVP for at identificere dets mest værdifulde funktioner og opbygge en loyale brugerbase.

Nu er det sjældent at finde nogen, der ikke har hørt om Airbnb (eller har boet på en af deres overnatningssteder). Men det blev ikke til den succesfulde virksomhed, det er i dag, natten over. Airbnb startede som en simpel hjemmeside, der tillod folk at leje deres hjem ud; dets udviklere indsamlede feedback fra brugerne og byggede en platform, der siden har forstyrret hotelbranchen.

Hvad er trinnene til at skabe en MVP?

Vi satser på, at du er solgt på fordelene ved at lancere en MVP på nuværende tidspunkt og spekulerer på, hvordan du faktisk kan gå i gang med at oprette en. Oprettelse af en MVP kan være en udfordrende opgave, men følgende trin kan hjælpe med at forenkle processen.

Trin 1: Identificer problemet eller behovet

Det første skridt til at oprette en MVP er at identificere det problem eller behov, som dit produkt vil løse. Dette kræver dybtgående markedsundersøgelser for at afdække et specifikt smertepunkt, din målgruppe oplever. Dit produkt skal være designet til at håndtere dette smertepunkt.

Trin 2: Sæt mål

Uden klare mål har dit udviklingsteam intet at sigte efter. Bestem, hvad du vil teste, og hvilke målinger der ville gøre dig betragte din MVP som ‘succesfuld’. Dette trin er afgørende for at kunne måle produktets succes og guide udviklingsprocessen.

Trin 3: Design MVP’en

Nu hvor du ved, hvad du sigter efter, kan du begynde at skitsere det grundlæggende design af din MVP. Dette skal omfatte brugergrænsefladen og det mindste sæt funktioner, der er nødvendige for at løse slutbrugerens problem.

Trin 4: Udvikl MVP’en

Når du er tilfreds med din oversigt, er det tid til at begynde udviklingen. For at holde omkostningerne nede, skal du fokusere på prioriteterne først og forenkle udviklingsprocessen, hvor det er muligt. Husk: Dit mål bør være at skabe et simpelt, men funktionelt produkt, der kan testes og valideres.

Trin 5: Test MVP’en

Du skal teste din MVP, før du lancerer den. Ja, du vil køre flere tests efter lanceringen, men dette trin er afgørende for at løse eventuelle større problemer på forhånd.

Trin 6: Lancér MVP’en

Med MVP’en testet og forfinet er det tid til at lancere den til en bredere målgruppe. Dette indebærer typisk markedsføring af produktet til din målgruppe. Du skal oprette en landingsside, der giver information om dit produkt og en klar opfordring til handling, og annoncere produktet via sociale medier og mund-til-mund.

Trin 7: Indsaml feedback

Nu hvor din MVP er ude på markedet, er det tid til at indsamle den uvurderlige feedback. Her er nogle måder at indsamle feedback til din MVP:

 • Foretag brugertests: Inviter en lille gruppe af målbrugere til at teste din MVP og observer deres adfærd og feedback med brugertestsplatforme.
 • Indsaml feedback gennem spørgeskemaer: Spørgeskemaer kan hjælpe dig med at forstå brugerpræferencer, smertepunkter og anden feedback relateret til din MVP.
 • Overvåg analysedata: Brug analyseværktøjer som Google Analytics eller Mixpanel til at spore brugeradfærd og engagement med din MVP.

Ved at følge disse trin kan du skabe en MVP, der adresserer et specifikt behov, giver værdi for brugerne og lægger grundlaget for en succesfuld og bæredygtig virksomhed.

Hvad gør en MVP god?

Kvaliteten af din MVP kan gøre eller bryde din virksomhed. Sørg for, at din MVP har disse nøglekarakteristika inden lancering for at øge dine chancer for succes:

 • Fokuseret: En MVP bør fokusere på at løse et specifikt problem eller behov for målgruppen. Den skal have et klart og præcist formål, der ikke er forvirret af unødvendige funktioner. Dette hjælper med at fokusere udviklingsindsatsen på det, der betyder mest.
 • Omkostningseffektiv: Da en MVP er designet til at være enkel, bør den ikke kræve en betydelig investering af tid eller ressourcer til at bygge og lancere.
 • Brugercentreret: En MVP bør være designet med slutbrugerne i tankerne, løse et reelt problem for dem og samtidig være intuitiv og nem at bruge.
 • Iterativ: MVP’er er ikke ment som den endelige version af et produkt. Så sigt ikke efter perfektion. Forbedringer vil blive foretaget i en iterativ proces, hvor hver version bygger på den foregående.
 • Testbar: Testning er afgørende i produktudvikling. Du bør overveje målbare mål og metrikker, der vil give værdifulde indsigter om brugeradfærd og præferencer under testfasen.
 • Skalerbar: Ethvert produkt bør bygges med skalerbarhed for øje, så det kan vokse i takt med brugernes behov.
 • Høj kvalitet: Selvom en MVP er en afpudset version af produktet, bør den stadig være af høj kvalitet. Sørg for, at den er veludviklet, veldokumenteret og fri for fejl eller fejl.

Så hvad sker der nu?

Fasen efter udgivelsen af MVP handler om kontinuerlig forbedring og vækst. Når en MVP er udgivet, er det tid til at begynde at foretage forbedringer af produktet.

Ved at indsamle brugerdata kan du analysere dem for at identificere områder, der kan forbedres, og opdatere MVP’en. Som vi har dækket tidligere, er dette en iterativ proces, og du vil udgive nye versioner over tid med nye funktioner, forbedret brugergrænseflade og optimeret ydeevne. Målet er at opnå et skalerbart og bæredygtigt produkt, der leverer reel værdi for brugerne.

Men denne næste fase handler ikke kun om produktudvikling. Ved at validere din MVP er du klar til forretningsvækst, hvilket betyder, at du kan begynde at skalere produktet og din virksomhed ved at skaffe ekstra finansiering, udvide teamet og udvikle nye marketingstrategier.

Lancer din MVP hurtigt med WeAssemble

Hvis du leder efter at udvikle en MVP til din opstartsvirksomhed, kan WeAssemble hjælpe dig. Vi kan sammensætte det perfekte offshore-udviklingsteam til dig, så du kan få din MVP op at køre og skalere din virksomhed på ingen tid.

Spar tid, penge og stress med et offshore-udviklingsteam bestående af screenede ingeniører og specialister, der kan bygge din MVP på uger i stedet for måneder. Vi tilbyder også løbende support og vedligeholdelse for at sikre, at dit produkt fortsætter med at udvikle sig og vokse over tid.

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder MVP?
MVP står for "minimum viable product" og er den enkleste version af et nyt produkt, der bruges til at validere kundebehov og krav, før den fulde version udgives.
Hvad inkluderer en Minimum Viable Product (MVP)?
En MVP er designet til at være simpel og inkludere kun de væsentlige funktioner, der er nødvendige for at imødekomme målkundens behov og løse deres smertepunkter.
Hvad er forskellen mellem en prototype og en MVP?
En prototype er en grov skitse af et produkt, der ikke kan markedsføres, mens en MVP er den enkleste version af et produkt, der stadig kan levere værdi til kunderne.
Hvor lang tid tager det at bygge en MVP?
At bygge en MVP tager normalt et par måneder, afhængigt af kompleksiteten af produktet og om det er valideret ved lancering.
Hvordan starter man med at bygge en MVP?
Det første skridt til at bygge en MVP er at identificere problemet eller behovet, som dit produkt vil løse, og derefter definere de kernefunktioner, der vil adressere dette behov.
Hvordan ved man, om ens MVP er succesfuld?
Du vil vide, om din MVP er succesfuld, hvis den opfylder de mål, du har sat under udviklingen. Det vigtigste tegn på, at din MVP er succesfuld, er, hvis den bliver valideret af forbrugerne ved lancering.
Ofte stillede spørgsmål

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.