Hvordan redder man et dårligt softwareprojekt?

Hvordan redder man et dårligt softwareprojekt?

Hvad er et mislykket projekt?

Hvis dit softwareprojekt er mislykket, så er det fordi det ikke leverer hvad der var meningen til at starte med. For at et softwareprojekt skal være succesfuldt, så skal produktet leve op til virksomhedens eller kundens krav.

Statistik over mislykkede udviklingsprojekter

Ifølge Gartner mislykkes 85% af alle Big Data projekter. Er du overrasket? Det bør du ikke være – et højt antal af mislykkede projekter er standard i softwareudvikling. Lad os kigge lidt nærmere på faktorerne.

 • Virksomheder der ikke værdsætter projektledelse i deres processer oplever en stigning af fejl på 67%
 • Ledere vurderer agilitet, den rette teknologi og den rette erfaring til at være den største kilde til succes i deres projekter.
 • En spørgerunde viste, at IT branchen overstiger budgettet 27% af tiden.
 • Mangel på klare mål er en stor grund til mislykkede projekter, i følge 37% af
  respondenterne.
 • 44% af projekterne fejler på grund af manglende forståelse mellem virksomhedens
  og projektets mål.

Red et fejlslået projekt med disse 5 trin

Fejlslåede projekter kan betyde et stort økonomisk tab for enhver virksomhed. Her er hvordan du redder et dårligt projekt.

Analyser problemet

Det er let at skyde skylden på tekniske problemer, især når du arbejder med software. Gartners egen Nick Heudecker har dog et news flash til dig – problemet er ikke teknologi – det er dig.
Så hvad får et projekt til at slå fejl? Ofte er det små ineffektiviteter, konflikter og fejl der er synderne. Her er nogle eksempler.

  • En nøglemedarbejder forlader projektet
  • konflikt eller manglende consensus blandt medarbejderne
  • mangel på planlægning fører til overskredede deadlines
  • software og kode under standard fører til forsinkelser
  • et dårligt estimat gør at budget bliver overskredet

Der er uendelige måder et projekt kan gå galt på, og derfor er det vigtigt at kigge mod roden af problemet. Selvom dårlig projektledelse og manglende mål er store spillere i dårlige projekter, så bør du også kigge på koden, dokumentationen og databaserne.

Kig hele projektet igennem, fra ledelse til database, og find på den måde ud af hvad der er roden til den fejlslåede software, og hvordan du kan komme fremad.

Redefiner projektets mål

Du har nu fundet ud af hvad problemet er med projektet, og hvordan du kan bevæge dig fremad. Første skridt i den proces er, at finde nogle nye mål for projektet. Deadline og budget har med sikkerhed ændret sig siden påbegyndelsen, så kig hele vejen rundt.

Projektlederen er den ansvarlige for denne opgave, som indebærer at vurdere hvad der realistisk kan lade sig gøre med det resterende budget og tid tilgængelig, og hvad der skal til for at nå målet. Sørg for at regne med, hvis du skal gå tilbage i den gamle softtware, for at fixe dårlig kode.

Prioriter reperationerne

Du har sikkert en masse problemer du kan gå tilbage og ordne, måske endda så mange, at det hele er lidt overvældende. Brug Eisenhower Matrix metoden til at lave en prioriteret liste over dine opgaver.

Gå alle opgaverne igennem og find ud af om de er urgent og important. Hvis de er det, så bør de løses først. Herefter skal opgaverne som er important løses, efterfulgt af dem der kun er urgent. Resten af opgaverne kan du ordne når der er tid og budget til det.

Er holdet det rigtige?

Hvis projektet går galt på grund af interne problemer mellem medarbejderne, så er det måske på tide at ryste posen. Der er mange grunde til at hold ikke arbejder godt, såsom interne konflikter, ringe lederskab eller manglende teknisk forståelse.

En restrukturering er ikke let. Det skal behandles ordentligt og med respekt for de eksisterende medlemmer, uanset om det er nye ansættelser eller interne omrokeringer.

Outsource projektet

Hvis du har fulgt alle disse trin og dit projekt stadig er på vej ned i afgrunden, så bør du overveje outsourcing. Outsourcing kan puste nyt liv ind i et projekt og frigøre det interne hold til at ordne andre udfordringer.

Outsorcing er en fantastisk måde at få et fejlslået projekt på benene igen – selv hvis du arbejder med en stram deadline. Hos WeAssemble er vi eksperter i at samle fleksible og low-cost offshore hold i Indien, bestående af softrwareudviklere og specialister på højt niveau, som kan løse netop dine opgaver. Vi linker dig op med talentfulde full-stack udviklere, QA engineers, UX designere m.m.

Understanding the basics

Understanding the basics

Hvor ofte går IT projekter galt?
Gartner har tidligere estimeret, at 60% af alle IT projekter slår fejl. Statistikken blev revurderet i 2017. Gartner fandt ud af at deres tidligere estimat var for konservativt, og at procentdelen er nærmere 85%.
Hvorfor slår de fleste softwareprojekter fejl?
Der er mange grunde til at et projekt kan gå galt, såsom manglende forståelse for virksomhedens behov og mål, interne stridigheder, dårlig planlægning, ringe kommunikation, mangel på de rette kompetencer og ringe lederskab. De fleste gange er det på grund af menneskelige fejl og problemer.
Hvordan ved du når et projekt går galt?
Der er ikke altid et klart signal, når dit projekt er ved at gå i vasken. Derfor er det vigtigt at overvære processen, budgettet og om projektet har den rette retning løbende, så du undgår at stå med fingrene i brevsprækken på et senere tidspunkt. For eksempel, hvis du ikke har regnet risici med i dine opgaver, og dit hold pludselig begynder at have interne konflikter, at processerne ikke bliver overholdt osv. så kan du være sikker på, at dit projekt er på vej i vasken.
Hvordan redder jeg et skræntende softwareprojekt?
I dette blogindlæg har vi udpenslet hvordan du kan redde et fejlslået projekt med 5 simple trin. Hvordan du løser netop dit projekt afhænger af de specifikke kendsgerninger du står overfor. Analyse af dit projekt vil hjælpe dig med at finde roden til problemet, og informere din fremgangsmåde.
Understanding the basics

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.