Top 8 trends i softwareudvikling i 2023

Top 8 trends i softwareudvikling i 2023

Lad os give dig lidt kontekst. Statista spår at IT industrien vil nå en markedsværdi på $1.57 trillioner i 2027, med en årlig vækstrate på 7,1%. Det er tydeligt at fremtiden står i dem der prioriterer innovationens favør, hvor dem der ikke kan følge med, bliver efterladt på perronen.

Der er utroligt mange nye trends og produkter, såsom projektstyring til softwareudvikling og nye metodologier til programmering. Her er de top 8 trends i softwareudvikling, som vi forudser vil styre markedet i 2023.

Top 8 trends i softwareudvikling i 2023

2023 bliver et vildt år for softwareudvikling – lad os kigge på nogle af de helt store trends, som vil fylde endnu mere i 2023.

AI

AI står øverst på listerne lige nu, og alle snakker om det. Vi har dog kun kradset lidt i overfladen på brugsmulighederne. AIs udvikling kommer til at betyde meget for fremtiden i softwareudvikling. Industrien forventes at vækste til $190 millarder i 2025.

Ansigtsgenkendelse, stemmegenkendelse og personliggjort kontekst giver alt sammen forbrugeren en let og gnidningsfri teknologisk oplevelse. AI kan forbedre folks liv ved at rive barrierer ned og øge sikkerhed. AI i virksomheder kan gøre livet lettere for beslutningstagere, ved at analysere interaktioner og data, og ved forbedring og automatisering af processer og produktivitet.

AI revolutionerer industrier ved at mindske fejltrin og ved at forbedre brugsoplevelser – det vil kun fortsætte i 2023.

No-code

Det er ikke en hemmelighed, at softwareudvikling er et kompliceret arbejde. En kæmpe trend i 2023 bliver et kæmpe fremskridt i no-code (eller low-code), som skaber smutveje der hjælper udviklere med at arbejde hurtigere. Udviklere vil kunne bygge applikationer ved brug af pre-made blokke af kode og indbyggede workflows, såsom finans-værktøjer og eCommerce markedspladser.

Selvom no-code hverken kan eller skal erstatte alle elementer af softwareudvikling, så kan værktøjets effektivitet i appudvikling ikke ignoreres. Faktisk spås den globale low-code udviklingsindustri til at have en markedsværdi på $13.8 milliarder i 2023, og i 2024 vil low-code eller no-code opgøre 65% af alle appudviklingsoperationer.

Da no-code ikke kræver avanceret viden om softwareudvikling, er det let at integrere teknologien, ind i den eksisterende tech-stack, som din virksomhed arbejder med. Det sænker prisen på din softwareudvikling.

IoT

Tilbage i 2020 overhalede antallet af IoT forbindelser antallet af non-IoT forbindelser.
IoT dækker over fysiske ting eller objekter der kan connecte med internettet og andre ting (IoT – Internet of Things). IoT er ikke et nyt koncept, men konceptets udbredelse gør det til en ledende trend i softwareudvikling.

IoT gør forbrugernes liv lettere, mere sikkert og sundere, ved at tilbyde mobilapps der kan styre smart homes, beklædning der kan tracke dit hjerte og din sundhed, og endda GPS trackere der kan vise dig dit kæledyrs aktiviteter. Ved at måle på data fra IoT devices kan virksomheder træffe bedre beslutninger, baseret på forbrugernes adfærd.

Med udbredelsen af 5G kan vi forvente at se endnu flere IoT devices i 2023.

Teknologisk lederskab

Som din karriere fremskrider kan det forventes af dig, at du påtager dig lederskab. Hvis din branche dog aldrig har givet dig erfaring indenfor lederskab, så kan det være en stor udfordring at lede hold af både små og store størrelser.

Teknologisk lederskab, eller technical leadership, er en frembrusende trend, som udstyrer teknologiske medarbejdere med kvaliteter der kan hjælpe dem, som både udviklere og som ledere. Ledere i softwareudvikling er typisk ansvarlige for driften og løsningerne der fremstilles, samt at lede holdet bag. Udover teknologisk forståelse bør folk der vil være teknologiske ledere øve sig i people- og projektstyringskundskaber.

Blockchain

Data- og økonomisk sikkerhed forbliver en stor udfordring for virksomheder, men blockchain har måske løsningen. Blockchain kædes oftest sammen med kryptovaluta, men kan bruges i mange andre typer af finansielle transaktioner.

Som navnet hentyder til er Blockchain gjort op af en kæde af blokke. Hver en blok indeholder data, som ikke kan ændres eller blive kontrolleret, hvilket øger sikkerheden af transaktioner og strømlining af processer, da det ikke er nødvendigt, at få en tredjepart til at validere hver en transaktion.

Platform as a product

Selvom interne platforme er vigtige for udvikleres arbejde, så mangler der oftest en indsats på UX og infrastruktur. Det efterlader mange udviklere i stor frustration, med god grund. Fejlen sker oftest, når virksomheden glemmer at behandle sin platform som et produkt, og negligerer slutbrugerens behov (udviklerne), når platformen bygges.

Platform as a product er langt mere end et buzzword. Når det behandles som best practice kan det forbedre oplevelsen for udviklerne og omstille sig til skiftende behov og tilføje projektledelse til interne platforme.

Datafication

Måske har du set den røde tråd i det her blogindlæg? Data. Datafication er når folks opførsel bliver lavet om til data, som herefter bliver til information, som er værdifuldt for virksomheder. Dette er hvad der gør både AI og IoT så værdifuldt.

Datafication indtog scenen i 2013 i tidlige besskrivelser af “big data.” Et årti senere er dataindsamling en uundværlig del af datavidenskab, som skaber massevis af teknologiske fremskridt. Virksomheder samler data alle steder fra, såsom Apple Watches og Google Analytics som kan vise alt fra sundhed, lokation og aktivitet. Dataen bruges til at træffe bedre beslutninger og skabe effektive strategier.

Offshoring

Offshoring er en omkostningseffektiv og agil måde at outsource sit arbejde, som allerede gør stort indtog i softwareudvikling. Offshoring bliver en endnu større del af markedet de næste år.

Hvorfor?

Verden mangler udviklere, og man mener at op mod 85 millioner udviklingsjobs vil være ubesat i 2030, hvilket svarer til et tab på $8.5 trillioner i uforløst indtjening.

Det påvirker alle brancher, inklusive IT. Næsten tre fjerdedele af all amerikanske IT-arbejdere overvejede at sige deres job op, for at finde bedre lønnede jobs, med større fordele.

Når du kombinerer manglen på kandidater med de høje ansættelsesomkostninger, som alle virksomheder mærker, så er det ikke et under, at mange bruger alternative ansættelsesmetoder, som for eksempel outsourcing. At outsource tech-support giver bedre agilitet til færre penge, og markedet vil vokse til $869 milliarder i 2027.
Offshore udviklingshold hører til i andre lande, hvor en outsourcingvirksomhed står for ansættelsen, onboarding og set-up processen. Det sparer dig både mere tid og penge, end du ville opleve med et in-house hold, på grund af den store mængde af arbejdskraft i udlandet.

Formålet med offshoring er at give innovative virksomheder en flexibel løsning, som kan skalere deres softwareudvikling, uden at smadre sparegrisen. Hos WeAssemble samler vi det perfekte offshore hold til dig, med ekspertise i lige netop din tech-stack. Du kan fokusere på at skalere, uden at tænke på at lede efter kandidater.

Understanding the basics

Understanding the basics

Hvad er den næste store ting i software?
Virksomheder gør mere og mere brug af teknologier som AI og Machine Learning. AI og Machine Learning vil vokse og indtage flere opgaver i flere industrier i den nære fremtid.
Hvilke trends er der i software lige nu?
De største trends lige nu inkluderer AI, No-Code, IoT, Blockchain, Datafication og offshoring. Virksomheder kan overhale konkurrenter ved at påtage sig trends som disse.
Hvilke nye teknologier vil vi se i 2023?
Der er utroligt meget hype omkring AI og Blockchain teknologi, og anvendelsesmulighederne vil kun vokse herfra. Derudover har IoT åbnet op for smart living, og forbrugerne vil kun forvente mere af den slags.
Understanding the basics

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.