In-house vs. Outsourcing: Det store overblik over dit softwarebehov

In-house vs. Outsourcing: Det store overblik over dit softwarebehov

Når virksomheden er i growth fasen bliver ejeren mødt med et stort spørgsmål; hvordan løfter vi vores IT services på en effektiv måde? Skal man bruge et in-house hold og lære dem grundigt op, optimere processerne og holdets performance?

Nogle organisationer foretrækker at deres teknologiske aktiver og udviklere kommer fra seperate virksomheder som er cost-effective og på samme niveau som konkurrenternes, hvor andre foretrækker at være mere involverede i udviklingen og et in-house hold.

Der er muligheder og udfordringer i begge tilfælde, og derfor dykker vi i denne blog ned i forskellene mellem at have softwareudvikling in-house og at outsource det. Læs med og træf derefter det bedste valg for din virksomhed.

In-house vs. outsourcing

Både outsourcing og in-house udvikling vil designe, udvikle og distribuere applikationer til din virksomhed. Forskellen ligger dog i deres position i dit firma, approach til din forretningsmodel og tilknytning til dine mål.

Forskellen mellem outsourcing og in-house

In-house softwareudvikloing involverer et internt udviklingshold, på samme vilkår som de andre ansatte i virksomheden. Outsourcing er når man arbejder med en ekstern tredjepart, som kan tackle specifikke udviklingsopgaver indenfor en deadline.

Fordele og ulemper ved outsourcing

Fordele ved Outsourcing

  • 1. Cost effective. Måske den bedst kendte fordel som gør outsourcing værd at overveje, er adgangen til billigere arbejdskraft. Offshore udviklingscentre er typisk lokaliseret i lande med lavere lønninger og tilbyder en konkurrencedygtig valutaombytningsrate. I en nøddeskal giver disse centre dig et væld af teknologi samt en variabel omkostning fremfor den faste onkostning som et in-house hold er. Med outsourcing betaler du kun for det færdige arbejde.
  • 2. Større adgang til ekspertise. Outsourcing fjerner geografi fra ligningen når det kommer til udvælgelse af talent. I stedet for at gå på kompromis med udviklere der bor tæt på dig, giver outsourcing dig muligheden for at vælge de bedste udviklere, fra hvor som helst i verden. En tech provider har sandsynligvis ressourcerne til at sætte et hold op for dig med det samme. De fleste tech providers har udviklere på stand-by, hvilket fjerner arbejdet i at finde udviklere og træne dem op.
  • 3. Delt ansvar og risiko. Når man arbejder med eksterne partnere kan det forhandles hvis man har undervurderet en deadline eller mangler skalerbarhed. En dygtig tredjepart vil kigge dit projekt igennem inden start for at finde problemer du måske kunne have misset. Tredjepartens ekspertise og erfaring kan overstige hvad et in-house hold ville kunne levere med længder.
  • 4. Øget effektivitet. Outsourcing tillader dig at hyre en ekspert uden at binde dig til flere års samarbejde. Du kan hyre et helt hold med lige netop den viden du mangler, arbejde med dem i et par uger og herefter fortsætte ned ad din egen vej. I modsætning til at bruge måneder på at finde et helt hold udviklere selv. Ved at vælge en tredjepart kan dine in-house medarbejdere endda få bedre tid og fokus til at kigge på den overordnede strategi. Ydermere har du mulighed for at holde virksomheden kørende 24/7 med “follow the sun” modellen. Når du hyrer et offshore hold arbejder de når du sover. Det resulterer i at du har dit produkt færdigleveret om morgenen hvor dine konkurrenter stadig sover.

Ulemper ved outsourcing

  • 1. Sikkerhedsrisiko. Når du outsourcer dit arbejde til en ekstern serviceudbyder blotlægger du helt eller delvist nogle af virksomhedens aktiver. Det har en betydning for eventuelle sikkerhedsbrud og privattlivsbrud. Hvis du vælger en ondsindet tech provider eller ikke får forhandlet din sikkerhed ordentligt, så er du i fare for at blive offer for spionage eller sikkerhedsmangler som let kan udnyttes af hackere.
  • 2. Manglende kontrol. Når du outsourcer giver du slip på kontrollen af særlige dele af projektets flow og udførelse. Det kan selvfølgelig give dig ekstra tid til andre vigtige sager, men du løber også en risiko ved ikke at være en del af kvalitetskontrollen. En dygtig udbyder giver dig dog mulighed for at tilgå projektet med opdateringer og løbende feedback.
  • 3. Kommunikationsbarriere. Når du outsourcer bør du tænke over hvordan sprogforskelle og kulturelle forskelle kan have effekt på dit eksterne hold. Manglen på ansigtsudtryk, forskelle i stemmeføring og mangel på kropssprog kan være en grund til dårlig kommunikation mellem forskellige lande.
    Hurtige beskeder kan mistolkes – særligt når der er flere sprog og kulturer involveret. Kulturelle forskelle kan have en stor effekt på kommunikationen og workflowet, så vær opmærksom på et kulturelt fit med dit eksterne hold.

Fordele og ulemper ved in-house udvikling

Fordele ved in-house udvikling

  • 1. Forståelse for organisationens kultur. Udviklere som er fastansatte i virksomheden kan være mere motiverede for at levere et godt produkt, da de er mere investerede i virksomhedens succes. De forstår hvordan virksomheden fungerer og hvad der sker mellem linjerne.
  • 2. Let kommunikation. Samtaler mellem udviklere kan være langt mere effektive, da det fysiske sprog også er til stede. Derfor undgår man miskommunikation og misforståelser, og skaber effektiv kommunikation. Ydermere er det interne hold bekendt med alle workflowprocesser og feedbackprocedurer, og har ikke en sprogbarriere de skal over.
  • 3. Kvalitetsgaranti. Med et in-house hold er det lettere at sikre kvaliteten i dit produkt. Du skal bare sørge for at håndhæve det. Når man har interne folk med i kvalitetssikringsprocessen undgår du brud på aftaler og skaber mere agil udvikling.
  • 4. Mere agilt. In-house udviklingshold bliver mindre forstyrret af ændringer. Nye features kan let komme med i processen, som produktet udvikler sig. Samtaler og diskussioner om tekniske detaljer og projektets fremgang kan let facilitrers, hvilket sikrer færre bugs og højere effektivitet.

Ulemper ved in-house udvikling

    • 1. Større omkostninger. In-house udvikling kan være meget dyrt og tage dit budget i et kvælertag. Ikke nok med at du skal betale fuldtidsløn til dine udviklere, så bør du overveje omkostningerne for det udstyr de skal bruge. Selv basissoftware kan koste hundreder af dollars, og mere komplekse licenser kan koste tusinder. Outsourcing fjerner disse hovedpiner ved at rykke alle omkostningerne over i en timerate eller en fast pris for dit projekt.
    • 2. Svært at finde talent. Når du hyrer folk in-house er du nødt til at vælge mennesker der bor lokalt, med de rette erfaringer, i dit eget land. Det kan derfor være svært at finde de rette mennesker med de rette skills, og derfor kan du være nødt til at gå på et uønsket kompromis. Der kan endda være en alt for stor forskel på vidensniveauerne på nye og eksisterende udviklere, som kan resultere i dyr oplæring og højere stressniveau.
    • 3. Lav fasholdelsesrate. Behovet for udviklere stiger fortsat mod himlen, især for senior-level udviklere. Det betyder at dine udviklere let kan vælge andre virksomheder der lover dem mere. Det betyder forsinkelser for dit projekt samt tid og penge brugt på at hyre nye mennesker igen.

Konklusion

Er in-house bedre end outsourcing?

Det kan være et intimiderende valg, outsourcing eller in-house? Det er fuldt forståeligt, da valget kommer til at påvirke hele din virksomheds struktur. Der er mange ting du bør overveje, såsom dit projekts størrelse og varighed, teknologierne der er behov for, dit budget og din deadline. Forhåbentligt er du med dette blogindlæg blevet en smule klogere på hvad dit projekt har brug for. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det er kun dig der kan vide hvad der er bedst for lige netop din situation.

Forstå det grundlæggende

Forstå det grundlæggende

Hvad er in-house software?
In-house software er når en virksomhed udvikler software til intern brug i organisationen. Hvis virksomheden ønsker det, kan denne software kan derefter blive tilgenglig til ekstern kommerciel brug.
Hvad er in-house udvikling?
In-house udvikling er når en intern medarbejder udvikler de nødvendige forretningsapplikationer og værktøjer, der skal bruges internt i organisationen.
Hvad er in-house software udvikling outsourcing?
Softwareudvikling outsourcing er når en organisation engagerer en tredjepart til at udvikle softwareløsninger, som din virksomhed eller din kunder kan bruge.
Er det bedst at udvikle min hjemmeside intern eller outsource?
Det afhænger i høj grad af din virksomheds størrelse, budget og omfang. Outsourcing af softwareudvikling er en bedre valg for virksomheder i vækst fordi det er mere omkostningseffektivt og effektivt.
 Forstå det grundlæggende

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.