Hvorfor du bør bygge et remote softwareudviklingsteam

Hvorfor du bør bygge et remote softwareudviklingsteam

Hvad er et remote softwareudviklingshold?

Lad os først blive helt skarpe på hvad et remote softwareudviklingsteam er. I alt sin enkelthed er det et hold af softwareudviklere, som ikke arbejder ud fra dit kontor. Holdet vil være bestående af freelancere og tredjepartsvirksomheder, som er ansat til at yde en særlig service eller fungere på ad hoc basis. Disse udviklere er lige så erfarne og dygtige som enhver anden udvikler du kunne ansætte in-house. De er dog mere erfarne i fleksibelt arbejde, og at flytte sig med dine behov, som de nu måtte ændre sig. Når du arbejder med et remote team bliver opgaverne uddelegeret på ad hoc-projekt basis. Målet er at levere den bedste kvalitet, baseret på de mål du stiller op.

For bare fem år siden blev remote teams mødt med meget skepsis – for hvis medarbejderne ikke er til stede på kontoret, hvordan kan du så vide at de laver deres arbejde? Arbejde bliver dog mere og mere fleksibelt på tværs af brancher, så det er ikke længere et problem. Remote hold har vist deres værd og anses nu som hårdtarbejdende og pålidelige kilder til fantastisk software.

Rollerne du bør rekruttere

Måske er du i tvivl om hvilke roller et softwareudviklingshold består af – i så fald, så er disse roller nogle af dem, som oftest er med til at udgøre et team:

 • Product owner
 • Projektleder
 • UX/UI designer
 • Business analyst
 • Softwareudvikler
 • Tech lead
 • Scrum master

Afhængig af din virksomhed og dit projekt, så er det måske ikke nødvendigt at ansætte alle disse roller. Måske giver det mere mening at ansætte flere mennesker, som dækker de samme kompetenceområder, hvis du ansætter til et særdeles svært projekt.

Hvorfor bør jeg bygge et remote softwareudviklingsteam?

Fordelene ved outsourcing

Uanset om du allerede har et in-house softwareudviklingshold, så er der fordele at hente ved outsourcing af din softwareudvikling.

Omkostningseffektivt

At bygge et remote softwareudviklingshold kan spare din virksomhed mange penge. Her er nogle af måderne det kan ske på:

 • Husleje og udstyr. At hyre in-house personale betyder omkostninger til husleje, udstyr, energi, forsikringer og meget andet. Hvis du ikke allerede har et sted at huse dine udviklere samlet, så er remote arbejdskraft et sikkert valg.
 • Betal kun for den brugte tid. Når du hyrer in-house udviklere betaler du for en fuldtidsløn – også i perioder hvor der ikke er meget at lave. Med et remote hold behøver du kun at betale for den tid der bliver brugt, hvilket gør det til en skalerbar løsning.
 • Ingen yderligere omkostninger. At ansætte in-house betyder at du skal forsikre dine medarbejdere, betale for deres sygedage, omsorgsdage, computere og reperationer.

Ansæt fra et bredere sæt kompoetencer

I 2021 var der en stor stigning af folk der sagde deres job op, for at arbejde som freelancers, hvilket har gjort en stor del af verdens økonomi freelance baseret. Mange af verdens top-talenter er ikke fast knyttet til en virksomhed, og er nu klar til at arbejde remote. De fleste remote-arbejdende er lige så dygtige (hvis ikke bedre), som dem du kan ansætte in-house. Hvor traditionelle ansættelsesmetoder begrænser dig til at ansætte fra et udvalg af lokale kandidater, giver remote dig muligheden for at vælge melle top-talent fra hele verden.

God fleksibilitet til dit projekt

At arbejde med et remote team betyder større fleksibilitet end nogensinde før. At ansætte in-house betyder at du har ressourcerne lige ved hånden, men til gengæld er løsning langt mindre fleksibel. Det kan også tage langt længere tid at lave en fastansættelse – og i øvrigt kan det være en lang, kompleks og stressende proces.

Remote teams tilbyder øget fleksibilitet, når det gælder:

 • Tilgængelighed. Uanset om du har brug for en enkelt udvikler 5 timer hver mandag, eller 5 udviklere på fuldtidsbasis i 3 måneder, så kan remote møde dit behov på det punkt.
 • Skalerbarhed. Hvis du i sidste øjeblik har brug for en ekstra UX designer, kan det let arrangeres med et remote hold. Ligeledes kan størrelsen på holdet skaleres ned, når der ikke længere er behov for fuld kraft fremad.
 • Hurtigt at sætte op. Det kan tage op til flere måneder, og måske endda år at samle at samle et in-house hold der kan ordne alle dine udviklingsbehov. Et remote team kan sættes op i løbet af et par uger.

Hvis du stadigvæk ikke er sikker på, om et remote team er det rette valg for dig, så læs disse bulletlister.

At bygge et remote softwareudviklingshold kan være det rette for dig, hvis du:

 • Værdsætter fleksibilitet
 • Gerne vil spare penge på driften
 • Ikke er sikker på omfanget af dit projekt
 • Er ny i at sammensætte hold
 • Gerne vil holde ledelsesbehovet nede
 • Gerne vil tilgå talent fra hele verden
 • Er nødt til at opskalere hurtigt

På den anden side er remote softwareudvikling måske ikke noget for dig, hvis du:

 • Gerne vil samle alle medarbejdere under et tag
 • Er villig til at investere mange flere penge i at lede holdet/li>
 • Gerne vil have langsigtede ansættelser, som kan garantere dig arbejde på langt sigt
 • Har brug for at alle er i samme tidszone

Hvordan bygger jeg et remote softwareudviklingshold?

Indtil videre har vi vendt hvad et remote softwareudviklingshold er, og hvilke fordele og ulemper der ved at outsource sin softwareudvikling.

Nu er det på tide at bygge dit hold – lad os tage et kig på hvordan man kan gøre det.

Definer hvad du vil have ud af dit udviklingshold

Før du springer ud i at skrive jobopslag, så er du nødt til at finde ud af hvilken type udviklingshold der vil fungere bedst til dit projekt. Det vil hjælpe dig til at forstå hvilke jobfunktioner du skal ansætte, hvor mange mennesker du skal ansætte og hvordan de vil arbejde sammen.

Konklusionen på disse overvejelser vil afhænge fuldstændigt af dit projekt og dets omfang. For eksempel, hvis du arbejder på et projekt der ikke kræver særlig specialisering, så har du måske brug for et sæt generalister. Alternativt, hvis dit projekt har brug for udviklere der forstår en helt særlig type software eller industri, så bør du kigge efter en håndfuld specialister. Begge typer hold har styrker og svagheder.

Bestem dig for størrelsen på dit udviklingshold

Der er ingen regler for hvor stort dit hold kan eller skal være – det er helt op til omfanget, deadline og måden du foretrækker at arbejde på. Et mindre hold kan være mere agilt og med et bedre samarbejde, men problemer kan opstå, hvis den eneste front-end udvikler forlader projektet. Så har du en videnskløft. På den anden side kan du samle et større hold. Det sørger for færre fejl og mangler, men kommunikationen kan være tungere.

Når du beslutter dig for størrelsen på dit hold, så kan der være flere ting du bør overveje. Jo mere komplekst dit projekt er, jo flere udviklere er der behov for. Hvis du har en stram deadline, så har du ligeledes behov for flere hænder der kan løfte opgaven. Et større hold koster dog mere, og hvis du ikke har økonomien til det, så kan du være nødt til at gå på kompromis med deadlines og det færdige produkt.

Definer holdets roller og mål

Vi har allerede skrevet de roller man normalt går på udkig efter. Listen er måske lidt lang, men hver og en af de roller, kan bringe stor værdi til det samlede hold. Når det så er sagt, så er mange udviklere meget alsidige, og deres arbejde kan derfor komme til at overlappe og smelte sammen.

Når du bygger dit hold er det vigtigt at du er skarp på hvad du kommer til at forvente af de enkelte udviklere, så du kan finde de kandidater, som passer bedst til dig. Sæt klare mål og forventninger op til hver medarbejder, så du og udvikleren ikke bliver skuffede.

Overvej agile metoder

Typen af holdet du samler kommer også an på om du anvender waterfall eller agil metodologi. Waterfall-projekter går skridt for skridt fremad med opgaverne. Agile hold arbejder i sprints, hvor der fokuseres på særlige elementer eller opgaver, indenfor en forudbestemt tidsramme, hvorefter der rykkes videre til næste opgave.

Når man arbejder med et remote team, kan den agile metode hjælpe med fleksibilitet, prioriteringer, adaptability, support og effektivitet.

Støt dit team til succesfuld kommunikation

Kommunikation er et must for et hvert hold, men et særligt fokus bør der være på at stille åbne og ærlige kommunikationsforhold op, for dit remote team. I et kontormiljø kan du altid bare gå forbi makkerens skrivebord og aflevere en hurtig besked, eller hive hele holdet hurtigt ind til et møde. Det kan du ikke med et remote team.

Derfor er det et must at anvende project management software. Gør det let for dit team at kommunikere internt og tilbage til dig, ved at implementere et simpelt system, hvor du kan tracke fremskridt, skrive og modtage beskeder og holde øje med ressourcer.

Det vigtigste er, at holdet får et overblik over opgaver og backlog, så de kan arbejde bedre sammen og løfte i samlet flok.

Hvordan kan jeg hyre de bedste udviklere i Indien?

WeAssemble er fast besluttet på at hjælpe virksomheder med deres softtwareudviklingsdrømme. Det indebærer at give dig ressourcerne til at samle dit helt eget dedikerede offshore team. Vi tror på, at offshore hold er fremtiden for udviklingsverdenen, og vi kan med sikkerhed sige at vi kan spare dig op til 50% ved hjælp af offshore arbejdskraft.
Det er inklusive at finde de rette udviklere i verdensklasse til dit projekt, at få dem sat op med de rette værktøjer og onboardin indtil holdet er på bølgelængde med din virksomhed, dine mål og visioner. Det giver dig mere tid til at være en fantastisk leder.

Dit offshore hold venter på dig – kontakt WeAssemble i dag.

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke faktorer bør du overveje, før du ansætter fjernudviklere?
Når du ansætter fjernudviklere, bør du overveje de roller, færdigheder og tekniske ekspertise, du har brug for, hvordan du vil kommunikere med dit team, kulturel kompatibilitet, tidszoneforskelle og ledelsesrammer.
Hvad er den perfekte teamstørrelse?
Der er ingen perfekt teamstørrelse. Et team på 5-9 medlemmer anses generelt for optimalt for samarbejde. Hvis du har et større team, kan du opdele det i undergrupper for at undgå konflikter.
Hvad er et fjernudviklingsteam?
Et fjernsoftwareudviklingsteam består af softwareingeniører og andre IT-fagfolk, der arbejder fra forskellige steder, herunder hjemme og i udlandet, i stedet for i et traditionelt kontormiljø.
Hvad er de mest populære modeller til ansættelse af et fjernudviklingsteam?
Der er flere populære modeller til opbygning af fjernsoftwareudviklingsteams, herunder personaleudvidelsestjenester, freelancing-platforme, outsourcingbureauer og offshoring.
Hvad er IT-outsourcing?
IT-outsourcing indebærer at uddelegere nogle eller alle en organisations IT-kompetencer til eksterne agenturer eller tredjeparter, normalt med det formål at øge effektiviteten og reducere omkostningerne.
Ofte stillede spørgsmål

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.