Hvad er en Java-udvikler?

Hvad er en Java-udvikler?

Hvad er en Java-udvikler?

Java-udviklere er en type softwareudvikler, som er specialiseret i at bruge Java som kodesprog til at bygge applikationer og andet software. Java-udviklere arbejder oftest med client-side applikationer. Client-side er det som slutbrugeren ser, for eksempel den færdige applikation på internettet, eller det program vi installerer på vores computer. Java-udvikleren arbjeder også med mobil-apps og enterprise løsninger. Termet “udvikler” fortæller også, at Java-udvikleren har viden og færdigheder til selvstændigt at skabe nye moduler og features til apps og software.

Nogle af Java-udviklerens færdigheder:

  • Forståelse af datastruktur og algoritmer
  • Viden om web-teknologier såsom HTML, CSS og JavaScript
  • Gode kommunikationsevner – det er nødvendigt at kunne kommunikere på tværs af roller.

En Java-udvikler har en spændende fremtid af 3 grunde:

  • Java er et af de mest brugte og kendte sprog i Javaverdenen. Det giver Java-udvikleren en masse spændende karrieremuligheder.
  • Der bliver større og større efterspørgsel på android apps.
  • Da Java er en intuitiv og simpel platform er det let at tilegne sig ny læring.

Hvordan bliver man Java-udvikler?

Som med mange andre jobs mkræver det øvelse at blive Java-udvikler. Det kræver at man lærer værktøjerne at kende, får flere års erfaring og at man er sulten efter læring, hvis man vil være senior Java-udvikler.

Her er en udførlig og håndgribelig plan for hvordan du kommer i mål:

Step 1: Lær grundstenene af Java at kende

Det første skridt til at blive en dygtig Java-udvikler er at lære de fundamentale teknikker, værktøjer og fremgangsmåder. Det indebærer viden om datatyper, variabler, conditional statements og så videre.

Du kan finde en masse undervisningsmateriale online. Både enkelte lærere og skoler udbyder kurser eller læringsmateriale. Du kan blandt andet få materiale i høj kvalitet fra Udemy og Tutsplus.

Step 2: Lær at programmere:

Fundamental viden om Object-Oriented Programming (OOP) er et minimum hvis du vil arbejde med Java. Udover det fundamentale lærer OOP dig om design og class hierarchies. Der findes en masse undervisningsmateriale online til at lære OOP.

Step 3: Lær standard packages:

Dette skridt er et must for alle Java-udviklere, da det er fundamentalt for alle java udviklingsopgaver. Disse færdigheder hjælper dig med at undgå duplikation af din kode, og med at arbejde mere effektivt med større opgaver der indeholder hundredevis af klasser. Her er nogle af de fundamentale packages:

  •  Collections – skaber flere data strukturer såsom lister, maps og queues.
  •  IO – Tag dig af forskellige data streams såsom UTF8 encoded text files og binary streams.
  •  Security – skaber sikkerhed med authentication og autorisering.

Step 4: Lær flere packages:

Standardpakkerne ovenfor er kun det første skridt ned i et dybt kaninhul af packages. Det er nødvendigt at lære flere at kende, for at kunne blive en dygtig Java-udvikler. Nogle af de mest gængse biblioteker som Spring, Hibernate og JPA hjælper udviklere med at bygge apps hurtigere. Nyere teknologier såsom Android kræver, at du tilegner dig viden om programmer Retrofit og RXjava. Her kan du også finde en masse læringsmateriale online. Du kan også finde bøger om de mest brugte APIer, såsom Oracle API dokumentationsguiden.

Step 5: Tag certificerede kurser:

For at blive certificeret som en professionel Java-udvikler er du nødt til at vide noget om Swing, JavaServer Faces (JSF), Java Persistence API (JPA) og meget mere. Der er mange certificeringskurser, som du kan betale for at tage online. For eksempel kan du tage Oracle Certification Program, for at blive certificeret derigennem.

Hvorfor skal man ansætte en Java-udvikler?

Java har været det foretrukne programmeringsværktøj i over 10 år. Det betyder at efterspørgslen efter Java-udviklere er konstant, og til stede i nærmest alle industrier og virksomheder af alle størrelser.

Her kan du læse nogle af de mange muligheder du har som Java-udvikler.

* Webudvikler

Webudviklere skaber og designer hjemmesider ved brug af sprog som HTML, CSS og Javascript. Som mobile teknologier vokser og bliver mere anvendt er det vigtigt at en webudvikler har kendskabt til responsive designs og frameworks såsom bootstrap og Foundation.

* Android-app udvikler

Mange firmaer begynder at skabe deres egne apps. Det gør Android udviklere til en værdifuld ressource i den nære fremtid. Androidudviklere bliver brugt af både start-ups og kæmpe virksomheder som Facebook og Twitter. Nogle af værktøjerne som Androidudvikleren bruger inkluderer Android Studio, Eclipse, IDE, HTML og Java Programming Language.

* Spiludviklere

Hvis man nyder at spille spil på sin telefon, men ikke gider at bygge reelle apps, så kan man blive spiludvikler. Her bruger man sprog som C++ og C#.

* Server-side udvikler / Webservice udvikler

De fleste store virksomheder kræver en skalerbar infrastruktur som bliver vedligeholdt af webservere, som er bygget gennem computerteknologier såsom Java og PHP.
Teknologier såsom Tomcat og JBoss bliver brugt af softwareudviklere til at bygge komplekse enterprise applikationer. Man bruger Java Server Pages, JSPer, til at bygge dynamiske hjemmesider som interagerer med database management tools såsom MySQL og PostgreSQL.

* iOS udvikler

Udviklere som laver support til Apple devices kan bruge deres eksisterende viden til at lave apps til iOS ved hjælp af Objective-C sproget eller Swift. Man kan også tage kurser der lærer dig at skabe apps til iPhone og iPad.

Fordele ved at være Java-udvikler

Java er et sprog som kan bruges på tværs af utallige sammenhænge. Uanset dit projekt kan Java spille en rolle.

Her er nogle fordele ved at være Java-udvikler:

1) Produktivitet – Java er et produktivt valg, da du hurtigt kan udvikle din software og genbruge kode.

2) Portability – Java er et af de mest sikre valg på tværs af devices, servere og embedded devices.

3) Sikkerhed – et af de mest sikre Java programmer har eksisteret i over 20 år.

4) Arkitekturneutral – Java kan bruges på tværs af de fleste typer arkitektur.

5) Skalerbarhed – skriv din kode en gang og send det ud på både mobil, desktop og server.

6) veldefinerede processer – Strukturerede processer defineret af JCP.

7) Jobmuligheder – Der findes over 9 millioner java-udviklere i verdenen og efterspørgslen har aldrig været højere.

Java – det populære sprog

Programmeringssporg rangeres ud fra en række faktorer. Der bliver samlet information om antallet af professionelle, kurser, tredjeparts vendors, tutorials og bøger. Alle disse informationer skaber et billede af hvilke sprog der er de mest populære og anvendte.
Vi bruger disse informationer til at give opdateringer hvert kvartal omkring trends i programmeringsverdenen, og hvilke sprog man bør holde øje med.

Java er et i forvejen populært sprog, men bliver ved med at vokse. Det har flere fordele såsom høj produktivitet, platform independence, sikkerhed og skalerbarhed, hvilket gør Java til et af de mest anvendte sprog til at skabe apps. Behovet for Java-udviklere stiger eksponentielt, da mange firmaer efterspørger deres egne apps til mobile enheder.
Hvis du overvejer at lære Java, så gør det – start din karriere i dag!

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.