Dedikeret teammodel: tilgang og fordele for din virksomhed

Dedikeret teammodel: tilgang og fordele for din virksomhed

Der er fire kernesamarbejdsmodeller at vælge imellem, hver med sine egne fordele og ulemper: Fast pris, Tid og Materiale, Hybrid og Dedikeret Team. I dag skal vi tale om sidstnævnte – den dedikerede teammodel.

Hvad er den dedikerede teammodel?

he dedicated team model er en tilgang til outsourcing af produktudviklingsprojekter, der typisk drejer sig om samarbejdet mellem tre parter: klienten, outsourcingvirksomheden og det dedikerede udviklingsteam.

Det dedikerede udviklingsteam ansættes på fuld tid og arbejder udelukkende på dit projekt. Når projektet er fuldført, kan det dedikerede team tildeles et nyt projekt eller frigives til at arbejde med andre klienter. Dedikerede softwareteams er designet til at være fleksible, og mens de er integreret i din virksomhed, er de ikke en udvidelse af eksisterende udviklingsteams. De arbejder eksternt, ofte offshore, hvilket giver større fokus og fleksibilitet.

Den anden part i den dedikerede teammodel er outsourcingvirksomheden. Din samarbejdspartner i opbygningen og styringen af dit dedikerede serviceteam er ansvarlig for at supervisere ansættelses-, oplærings- og opsætningsprocesserne samt rådgive dig om, hvordan du får mest muligt ud af den dedikerede teammodel. Outsourcingvirksomheder har enkle prismodeller, der dækker deres gebyrer og dine teammedlemmers lønninger, hvilket betyder, at du ikke behøver at betale for kontorvedligeholdelse, rekrutteringsgebyrer eller andre omkostninger forbundet med opbygning af interne teams.

Hvad er fordelene ved et dedikeret udviklingsteam?

Den dedikerede teammodel tager teknologiverdenen med storm på grund af den fleksibilitet, den tilbyder. Der er dog et stort væld af andre fordele, som du kan drage fordel af.

Omkostningsbesparelser

At opbygge interne teams er omkostningstungt, især når det kommer til udviklingsteams. I USA er lønninger på omkring $90.000 ikke usædvanlige for softwareudviklere. Udover at tilbyde en konkurrencedygtig løn kan du forvente at skulle dække udgifter til sygedage, sundhedsforsikring, husleje, forsyningsregninger, vedligeholdelse og bygningssikring.

At opbygge et dedikeret udviklingsteam er en billigere mulighed for mange virksomheder. Som nævnt arbejder dedikerede teams typisk offshore i virksomheder som f.eks. Indien, hvor omkostningerne ved at ansætte softwareudviklere er meget lavere end i USA. Indien fører an i softwareindustrien, hvilket betyder, at selvom deres talent måske er billigere, går du ikke på kompromis med kvaliteten.

Desuden vil din outsourcingvirksomhed håndtere ansættelsesprocessen, introduktionen og opsætningen af dit team på dine vegne, hvilket betyder, at du opnår betydelige besparelser både hvad angår tid og penge.

Fleksibelt og skalerbart team

Ingen projekter holder nogensinde nøjagtigt fast i planen. Krav ændres, omfang flekser, og deadlines rykker. Dedikerede teams er designet til fleksibilitet; med denne model kan du skalere antallet af udviklere i dit team op og ned hver måned, når omfanget ændres.

Hvis projektets omfang vokser hurtigt, kan dit dedikerede team hurtigt skalere i takt hermed. Der er ingen begrænsning for antallet af teammedlemmer, du kan have, og nye medarbejdere kan ansættes og introduceres på så lidt som to uger. Sammenlignet hermed er interne teams begrænset af den tilgængelige plads, budgettet til løn og rekruttering samt den tid, det tager at finde det rette talent.

Uddelegeret ledelse

Hvis du ikke har erfaring med at lede et team af udviklere eller simpelthen ikke har båndbredde til det, tilbyder dedikerede offshore-udviklingsteams fordelene ved delegeret ledelse.

Din outsourcingpartner påtager sig ansvaret for at håndtere dit teams HR-behov og kan opbygge et fuldt team, der inkluderer forskellige roller, herunder projektledere, scrum-mestre og kvalitetssikringsfolk.

Dine processer, kommunikationspræferencer og teknologier

I den dedikerede teammodel er det første skridt at skitsere dine krav, så dit team kan skræddersyes til at matche dine forventninger. Et dedikeret udviklingsteam er bygget specifikt til din virksomhed, så det kan være fleksibelt i forhold til hvilke teknologier, kommunikationsrammer og processer, der anvendes.

Hastighed og fokus

Din outsourcingpartner vil have adgang til en bred pool af kvalificeret udviklingstalent, som de kan trække på, når de opbygger dit team, hvilket fremskynder processen. Mens det kan tage måneder at opbygge interne teams, kan dedikerede offshore-teams sættes sammen meget hurtigere. Derudover, da dit outsourcingteam håndterer hele processen på dine vegne, sparer du besværet med at gennemgå CV’er og deltage i endeløse interviews.

Når dit projekt starter, arbejder dedikerede udviklingsteams typisk hurtigere end interne teams på grund af deres strømlinede arbejdsgange og evne til at være fleksible, når krav ændres.

Hvilken type projekter er et dedikeret udviklingsteam det rigtige til?

Den dedikerede teammodel vil ikke være den rette for enhver virksomhed eller ethvert projekt. Der er andre muligheder tilgængelige, såsom at hyre freelancere til kortsigtede, småskala-projekter eller supplere dit eksisterende team med en udvidelse af et softwareudviklingsteam.

Hvis din virksomhed og projekt passer ind i nedenstående kategorier, kan den dedikerede teammodel være et fremragende match for dig.

Langsigtede projekter

Langsigtede projekter, såsom store applikationsudviklingsprojekter, kan fortsætte i det uendelige med det konstante behov for forbedringer og support. I de tilfælde er det værd at outsource arbejdet for at reducere omkostningerne ved at drive et sådant projekt.

Ingen tid eller penge til at bygge et internt team

As we’ve discussed, at opbygge et internt softwareudviklingsteam er dyrt. Mellem de høje lønninger forbundet med ingeniørroller og omfattende rekrutteringsomkostninger, herunder gebyrer til rekrutteringsbureauer, produktivitetstab på grund af runder af interviews og langvarige oplæringsprocesser, kræves der en betydelig investering, før du overhovedet kan starte dit projekt.

Ikke at nævne, at processen med at opbygge et fremragende internt udviklingsteam typisk tager mere end tre måneder. Og cyklussen begynder forfra hver gang en fastansat forlader teamet, eller du skal skalere. Når du overvejer, at sammensætningen af et offshore-udviklingsteam gennem et outsourcingfirma tager en måned, er det en no-brainer.

Mangel på intern ekspertise

At opbygge et internt udviklingsteam er en omkostningstung og tidskrævende venture, så innovative virksomheder vender sig mod offshore-udviklingsteams for at få nye projekter lanceret hurtigere og forblive foran konkurrencen.

Hvis du ikke allerede har softwareudviklingsstøtte internt, kan integration af et nyt team i dine operationer være en kompliceret opgave. Dette ville inkludere træning af dit personale i håndtering af softwareprojekter eller ansættelse af yderligere specialister til at håndtere denne proces.

Selv hvis du allerede har adgang til softwareudviklingsressourcer, har de måske ikke de nødvendige færdigheder til at levere projektet. Hvis dine ingeniører er eksperter inden for webapp-udvikling, er de ikke bedst egnet til at tackle et nyt projekt inden for mobilapp-udvikling.

In-house team ved kapacitet

Endelig, hvis din virksomhed skalerer hurtigt og ønsker at omfavne udfordringer, mangler dit interne team sandsynligvis kapaciteten til at påtage sig nye projekter. Den dedikerede teammodel giver dette team mulighed for at fokusere på at administrere dit kerneprodukt med nye initiativer outsourcet til dit offshore-udviklingsteam.

Hvordan fungerer et dedikeret udviklingsteam?

Lad os se på, hvordan den dedikerede udviklingsmodel fungerer i praksis.

Dedikeret udviklingsteamstruktur

En vigtig forskel mellem et dedikeret team og et internt team er tilstedeværelsen af en mellemmand, hvilket betyder, at der er tre nøgleaktører:

  • Klienten (dig): Klienten definerer projektet, skitserer forventninger og godkender arbejdet. De arbejder tæt sammen med udviklingsteamet for at nå deres mål.
  • Outsourcingvirksomheden: Outsourcingteamet rådgiver klienten om den bedste måde at nå deres mål på, finder talentet og håndterer alt administration forbundet med teamet, herunder HR og løbende support.
  • Det dedikerede udviklingsteam: Ligesom et internt team består et dedikeret udviklingsteam af talentfulde softwareudviklere, hver med deres egne ansvarsområder. Teamet arbejder udelukkende med en klient på ét projekt, indtil det er fuldført.

Et dedikeret team kan bestå af et stort udvalg af enkeltpersoner, herunder:

  • Produktansvarlig, ledere og scrum-mestre
  • UX/UI-designer
  • QA-ingeniører
  • Front-end-ingeniører
  • Back-end-ingeniører
  • DevOps-ingeniører
  • Forretningsanalytikere

De roller, du ansætter til, vil afhænge af din virksomhed og dit projekt. Du kan have brug for flere personer til at dække de samme jobfunktioner, men sandsynligvis behøver du ikke at rekruttere til hver af disse roller.

Hvordan vi opbygger et dedikeret team hos WeAssemble

Interesseret i at opbygge et dedikeret udviklingsteam og få mest muligt ud af den dedikerede teammodel? Hos WeAssemble er vi eksperter i at skabe talentfulde og fleksible offshore-teams til innovative virksomheder. Lad os se nærmere på, hvordan vi gør dette.

Trin 1: Vurder kravene

Det første skridt er, at vi bliver fortrolige med din virksomhed, dens udfordringer og dine mål. På samme måde ønsker vi, at du lærer os at kende, hvad vi tilbyder, og hvordan vi sammen kan arbejde for at opnå disse mål.

Vi skal forstå dine tidsrammer, budgetter og omfang, så vi kan vurdere, hvad der er gennemførligt, og rådgive dig om den bedste handlingsplan. Du skal forstå vores metode, så du kan beslutte, om vi er den rette partner inden for offshoring og outsourcing for dig.

Trin 2: Mål og omfang

Næste skridt er at diskutere dine projektmål, afklare de roller, der skal besættes, dine teknologier, tidszone og kultur. Dette inkluderer tæt samarbejde om at skrive nye jobbeskrivelser eller udvikle eksisterende samt udarbejde detaljerede specifikationer for hver rolle.

På dette stadie udarbejder vi en forforståelse, hvor vi beskriver projektets rammer, antal roller og tidsplan, så du kan beslutte, om du ønsker at fortsætte.

Trin 3: Talent sourcing

Når du har godkendt jobbeskrivelserne og forforståelsen, påbegynder vi vores proces med filtreret talent. Denne proces retter sig mod de øverste 3% af udviklere i Indien; vores erfarne rekrutteringsteam søger ikke kun efter talent, erfaring og viden, men også efter personer, der harmonerer med din virksomheds kultur og arbejdsmetoder.

Vi finder et antal kandidater baseret på dine jobbeskrivelser og projektkrav, og vi screeninger typisk 100 kandidater pr. rolle.

Trin 4: Test & interviews

I test- og interviewstadierne reduceres de oprindelige 100 kandidater gradvist, indtil vi har fundet vores tre bedste kandidater til hver rolle. De gennemgår flere tests, der vurderer deres logiske færdigheder og tekniske ekspertise ved hjælp af specialudviklet software, og de bliver interviewet af vores CTO og CPO for at vurdere deres karakter og tilgang til at udvikle løsninger.

Denne grundige tilgang til at finde talent betyder, at når du møder de tre bedste kandidater pr. rolle, kan du være sikker på, at de er eksperter inden for dine teknologier og vil udgøre fantastiske tilføjelser til dit team.

I den sidste interviewfase møder og interviewer du de bedste af gruppen.

Trin 5: Onboarding og opsætning af medarbejder

Endelig får vi dit nye team ombord og sat op. Dette inkluderer verifikation af deres identiteter, at sætte dem op med førsteklasses udstyr, forbinde dem til dine teknologier, projektstyrings- og kommunikationsværktøjer og træne dem i dine processer.

Vores talentfulde og flersprogede Account Managers baseret i Europa er med ombord i hele denne proces for at tilbyde rådgivning og sikre, at kommunikationen forløber så glat som muligt.

Trin 6: Dit projekt begynder!

Den store dag er endelig her. Projektet begynder med en 2-ugers prøveperiode, der giver dig tid til at sikre, at du er tilfreds med dit nye team. Fra dette tidspunkt kan du skalere dit team op og ned hver måned efter behov.

Vores priser er designet til at være fleksible, ligesom dit team, og vi tror, du vil være glædeligt overrasket over vores konkurrencedygtige omkostninger. Få en pris for dit dedikerede udviklingsteam i dag!

Forstå det grundlæggende

Forstå det grundlæggende

Hvad er specielt ved den dedikerede teammodel?
Den dedikerede teammodel er speciel, fordi den er designet til at øge produktiviteten ved at sikre fastholdt fokus på ét specifikt projekt eller mål. Da et dedikeret team kun arbejder på dit projekt, har hver udvikler en større forståelse af din virksomhed, mål og teknologier, hvilket giver dem mulighed for at levere de bedst mulige resultater.
Hvad er en dedikeret teammodel?
Den dedikerede teammodel er en tilgang til at opbygge udviklingsteams, der fokuserer på at outsource projekter til fuldtids, fjerntliggende teams, der udelukkende arbejder på én kundes projekt ad gangen. Denne proces styres typisk på kundens vegne af et outsourcingfirma.
Hvorfor vælge et dedikeret udviklingsteam?
Dedikerede udviklingsteams er fantastiske af mange grunde. Deres omfattende fordele omfatter reducerede omkostninger, øget produktivitet, fleksibilitet, skalerbarhed og muligheden for at være på forkant med konkurrenterne.
Forstå det grundlæggende

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.