Appudviklingsomkostninger i 2024: Hvad du skal vide, før du opretter din næste mobilapp

Appudviklingsomkostninger i 2024: Hvad du skal vide, før du opretter din næste mobilapp

Tilbage i 2009 overtog mobile apps vores verden. Samme år brugte Apple for første gang sin berømte “Der er en app for det” slogan i tv-reklamer, hvilket fremhævede det enorme antal applikationer, der var tilgængelige til iPhones og iPods via App Store. I årene siden er mobil-first-software blevet en væsentlig del af moderne liv.

Virksomheder har måttet tilpasse sig for at holde sig foran konkurrencen og skabe mobilvenlige versioner af deres software. Fra faktureringssoftware til projektplanlægningsværktøjer er alt tilgængeligt i app-form i dag. Faktisk var der 255 mia. app-downloads alene i 2022.

Dog kan omkostningerne ved at opbygge en applikation stoppe potentielle skabere i deres spor. Før du investerer i lancering af din egen software, er det vigtigt at forstå, hvordan man beregner omkostningerne ved at udvikle en app baseret på de forskellige metoder, der er tilgængelige.

Denne artikel vil give en omfattende guide til omkostningerne ved app-udvikling, herunder hvordan man beregner udviklingsomkostningerne efter type, nøglefaktorer at overveje, og hvordan man skalerer dine evner.

Omkostningerne ved at udvikle en app efter type

Der er ikke kun én, men fem forskellige typer af mobilapp-udvikling. Da omkostningerne ved dit projekt vil afhænge af, hvilken metode du vælger, er det vigtigt at forstå, hvad hver type indebærer. Lad os springe ud i det.

Native

Indfødte apps er designet til brug på specifikke platforme som iOS eller Android. Dette betyder, at de er skrevet i platformens indfødte programmeringssprog og installeres direkte på brugerens mobile enhed.

Denne type udvikling er den dyreste, da den kræver ingeniører med specialiserede færdigheder inden for hver platform. Dog leverer du ved at oprette software specifikt til iOS og Android en bedre brugeroplevelse; indfødte apps tilbyder en mere integreret oplevelse for brugerne, da de kan få adgang til andre funktioner på deres enhed, såsom kamera og GPS. Denne type oprettelse kan koste mellem $50.000 og $500.000, afhængigt af kompleksiteten af appens funktionalitet og design.

Hybrid

Hvor indfødte apps er skabt til at køre på en bestemt platform, hvilket betyder, at du skal udvikle ét produkt til iOS og ét til Android, betyder hybridoprettelse at opbygge et enkelt produkt, der kan køre på flere platforme. Disse kan omfatte HTML, CSS og JavaScript. Mens denne metode generelt er mindre dyr – normalt koster mellem $20.000 og $200.000 – end indfødt app-udvikling, tilbyder den måske ikke det samme høje niveau af funktionalitet eller ydeevne.

Web

Webbaserede mobile apps adskiller sig fra traditionelle mobile applikationer ved, at de ikke kræver, at brugere installerer softwaren på deres mobile enheder. I stedet tilgås webbaserede applikationer via – du gættede det – en webbrowser og oprettes ved hjælp af teknologier som HTML. Denne metode kræver mindre specialiseret viden og vedligeholdelse, hvilket gør den til den hurtigste og mindst dyre mulighed på denne liste, med priser mellem $5.000 og $50.000.

PWA

Progressive webapps, eller PWAs, tilgås via en webbrowser og tilbyder brugerne en oplevelse, der ikke er ulig brugen af en indfødt applikation, med funktioner som push-meddelelser og offline-tilstand. Den vigtigste fordel er, at de er hurtigere og billigere at udvikle og vedligeholde, selvom deres funktionalitet er begrænset i forhold til indfødte apps. I forhold til priser skal du budgettere mellem $10.000 og $100.000 for at oprette en PWA.

Cross-platform

Endelig har vi tværplatformsapps. Disse applikationer er opbygget ved hjælp af en enkelt kodebase, inden de kompileres til indfødt kode for hver platform ved hjælp af værktøjer og rammer som React Native, Xamarin eller Flutter. Dette giver udviklere mulighed for at oprette en, der kan køre på flere platforme og samtidig indeholde større funktionalitet end det, hybrid app-produktion tillader. Skabere, der er interesseret i at opbygge en tværplatformsapplikation, vil se på omkostninger på omkring $20.000 til $200.000.

Sådan beregnes omkostninger til udvikling af mobilapps

Som du måske har bemærket ud fra de store omkostningsområder, vi beskrev i den sidste sektion, er det ingen let opgave at beregne omkostningerne ved at udvikle en mobilapp. Da flere faktorer kan påvirke denne proces, skal du overveje disse detaljer, før du kan estimere omkostningerne ved at bringe dit produkt på markedet. Lad os se nærmere på de forskellige faktorer, der påvirker projektomkostninger:

 • Funktionalitet: Funktionalitet er alt, når det kommer til app-udvikling. Da dette dikterer, hvordan det vil fungere, hvilke funktioner det tilbyder, og brugeroplevelsen, er det ikke overraskende, at funktionalitet er en af de mest betydningsfulde faktorer, der påvirker omkostninger. Enkelt sagt, jo mere kompleks en apps funktionalitet er, desto mere tid og ressourcer kræves der for at opbygge den. Og mere tid og ressourcer svarer til højere omkostninger.
 • Design: Design er en anden kritisk faktor at overveje. En veldesignet, brugerdefineret applikation kræver mere tid og ressourcer at udvikle, hvilket øger omkostningerne.
 • Platform: Den app-platform, du vælger, vil også påvirke omkostningerne. For eksempel, da iOS-platformen er mere kompleks end Androids, er det dyrere at bygge en applikation til den første end til den sidste.
 • Integration: Hvis du har brug for at integrere dit produkt med andre systemer, såsom tredjeparts-API’er eller betalingsgateways, kan denne yderligere funktionalitet øge dine omkostninger.
 • Testning: Testning er et integreret trin i softwareudvikling. Det hjælper ikke kun med at kontrollere, at appen fungerer korrekt, men også at dine slutbrugere vil kunne lide den. Jo flere runder med testning der kræves, desto mere tid og ressourcer vil du bruge. Og som du ved, koster tid og ressourcer penge.

Når du beregner omkostningerne ved app-udvikling, skal du tage alle de ovenstående faktorer i betragtning samt dine mål og dine prioriteter.

Teamfaktorer, der påvirker omkostningerne ved at bygge en app

For at komplicere tingene vil også valget af, hvem der skal skabe din app, påvirke dine budgetter. Ikke alle virksomheder har et internt udviklingsteam til at arbejde på sådanne projekter, hvilket betyder, at de må outsource disse kompetencer til tredjeparter.

Der er tre nøglefaktorer vedrørende teamet, der kan påvirke dine projektomkostninger. Lad os se nærmere på dem:

 • Outsourcing vs. offshoring: Om du outsourcer dine udviklingskompetencer gennem et lokalt outsourcingfirma eller vælger at oprette et offshoret udviklingsteam, er en personlig beslutning. Begge tilbyder fordele, selvom offshoring kan give ekstra omkostningseffektivitet (vi kommer ind på dette senere).
 • Udviklerens placering: Hvor dit team er placeret, vil påvirke omkostningerne ved app-udvikling. Programmører i lande som USA eller Storbritannien opkræver typisk mere for deres tjenester end udviklere i Indien og Ukraine, på trods af at de tilbyder sammenlignelige niveauer af erfaring og talent.
 • Udviklerens erfaring: Endelig vil dine udvikleres erfaringsniveauer påvirke omkostningerne. Naturligvis kan folk med mere erfaring opkræve mere for deres tjenester, mens nyuddannede programmører ofte vil være mere konkurrencedygtige.

Det, der er klart, er, at der er mange faktorer, du skal overveje for at træffe en informeret beslutning om app-oprettelse. Næste skridt er at se på, hvordan du kan reducere dine omkostninger.

Reducer omkostningerne ved app-udvikling med outsourcing

At outsource app-udvikling kan være en effektiv måde at reducere omkostningerne på. Outsourcing involverer at hyre udviklere fra andre lande eller regioner, hvilket kan reducere omkostningerne med op til 50%. Her er fordelene ved outsourcing af applikationsudvikling:

Ansættelse af et bureau kontra offshoring til app-udvikling

Når virksomheder outsourcer app-udvikling, har de to muligheder: ansættelse af et bureau eller offshoring. Ansættelse af et bureau indebærer samarbejde med et tredjepartsfirma, der leverer relevante tjenester. Offshoring indebærer samarbejde med ingeniører direkte uden involvering af et bureau.

Når det kommer til softwareudvikling, har virksomheder to primære muligheder: ansættelse af et bureau eller offshoring til et fjernarbejdende team. Begge muligheder har deres fordele og ulemper, så lad os gå ind i dem.

At ansætte et bureau kan betyde samarbejde med et team, der er placeret i samme geografiske placering som din virksomhed, hvilket understøtter samarbejde og kommunikation. De vil tilbyde ekspertise og ansvarlighed med et hold af fagfolk til at levere et kvalitetsprodukt til tiden og inden for budgettet. Dog er disse teams normalt ikke dedikerede, hvilket betyder, at de vil arbejde på dit projekt på deltid, mens de understøtter andre virksomheder. De kommer også typisk med en højere pris.

Offshoring kan tilbyde virksomheder en mere omkostningseffektiv mulighed. Beliggende i udlandet arbejder offshore-udviklingsteams udelukkende på dit projekt og leverer dedikeret support og eksperttjenester. Med et offshoring-firma, der støtter dig i hele processen, kan du mindske sprogbarrierer eller tidszoneforskelle. Offshore-teams kan enten oprettes fra bunden, eller du kan supplere dine eksisterende ressourcer med en udvidelse af et udviklingsteam.

Dette er langt fra de eneste fordele ved at vælge offshoring til dit app-udviklingsprojekt. Lad os se på fem topfordele ved offshoring:

 • Reducerede omkostninger: At outsource din applikationsudvikling til et offshore-team kan give omkostningsbesparelser på op til 50%.
 • Adgang til globalt talent: Offshoring giver adgang til en global talentpool, herunder udviklere med specialiserede færdigheder.
 • Hurtigere udvikling: Offshoring kan resultere i hurtigere app-oprettelse, da udviklere arbejder i forskellige tidszoner.
 • Fleksibilitet: At opbygge din app gennem et offshore-udviklingsteam giver fleksibilitet, så du kan skalere dit projekt op eller ned efter behov.
 • Fokus på kerneforretning: Ved at hyre ekstern support til at varetage dine applikationsudviklingskompetencer kan dine interne teams fokusere på kerneforretningsaktiviteter som marketing og salg.

Outsource appudvikling med WeAssemble

Hvis du ønsker at outsource dine udviklingsmuligheder, kan WeAssemble hjælpe. Vi kan hjælpe dig med at opbygge et erfarent team af talentfulde ingeniører baseret i Indien, der tilbyder højkvalitets softwareudviklingstjenester til en brøkdel af prisen for traditionelle outsourcingbureauer. Kontakt os i dag for at bringe din app-idé ud i livet.

Ofte stillede spørgsmål: Appudviklingsomkostninger

Ofte stillede spørgsmål: Appudviklingsomkostninger

Hvor meget koster det at oprette en applikation?
Præcis hvor meget det vil koste din virksomhed at oprette en app, vil afhænge af typen, der udvikles, og dens kompleksitet, herunder hvor rigt dens design er, og hvor mange funktioner den vil indeholde.
Hvor lang tid tager det at udvikle en app?
Præcis hvor lang tid det tager at udvikle en app afhænger af dens kompleksitet og den platform, du opretter til. Generelt begynder tidslinjerne ved 3 måneder og kan gå op til et år eller mere.
Hvor meget koster det at vedligeholde en mobilapplikation?
Vedligeholdelse overses ofte; som en tommelfingerregel varierer vedligeholdelsesomkostningerne fra 15 % til 20 % af de samlede omkostninger pr. år.
Ofte stillede spørgsmål: Appudviklingsomkostninger

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.