Angular vs. JQuery – stor sammenligning

Angular vs. JQuery – stor sammenligning

Forskellene på AngularJS og JQuery

  1. Hastighed

Som Angular applikationer vokser bliver siderne langsommere. Det er fordi at Angular bearbejder hvert et tasteslag, hvor JQuery kun bearbejder arbejdet når du beder om opdatering. Det resulterer i en langt hurtigere proces for Angular, da det drager nytte af at cache data fra tidligere requests, så der ikke er behov for nogen processing, medmindre noget er ændret siden sidst. Det sænker load times gevaldigt og skaber en mere flydende oplevelse i den anden ende. Angulars responstid er generelt lidt sløvere end JQuery, men det er så lidt, at de fleste ikke vil bemærke det.

  1. Størrelse

Hvis du downloader det komplette JQuery bibliotek fylder filen ikke mere end 1 MB. Hvis du derimod downloader det komplette Angular kommer det til at fylde omkring 30 MB. Det gør en kæmpe forskel hvis du skal sætte det ind på din hjemmeside. Det kan tage lang tid,
afhængigt af din forbindelses hastighed. Trods størrelsen på Angular beretter udviklere dog, at de ikke behøver at tænke over performance problemer, da det hele kører uden problemer.

  1. Responsiveness

På grund af JQuerys hurtighed bliver det let at håndtere små ændringer i DOM uden at skulle re-rendere hele applikationen. På grund af Angulars behov for HTML declarative templates, som bliver erstattet med opdateret data, bliver de samme processer langsommere, da Angular skal re-rendere hele applikationen for bare små ændringer. Det giver et langsommere resultat, i forhold til det du får med JQuery.

  1. Debugging

Dette punkt er super vigtigt. I nogle frameworks er manuel debugging utroligt let, hvor det i andre ikke er muligt overhovedet. Det hjælper udviklere til at vælge et framework der er hurtigt, men avanceret nok til at man kan tage sig af komplekse problemer. JQuery er generelt hurtigere til debugging, men det kommer i høj grad an på projektet du arbejder på, og hvor dygtig din front-end udvikler er.

  1. Læringskurve

Læringskurven for Angular og JQuery er forholdsvist identiske i forhold til hvor lang tid det tager at lære. I forhold til avancerede features har Angular mere at tilbyde, da en udvikler med lidt erfaring kan lære komplekse ting at kende. Den eneste måde du kan vide hvad der fungerer for dig, er ved at tage begge frameworks ud på en prøvetur. SÅ kan du fornemme hvad der er bedst for dig og dit projekt.

Hvad er AngularJS

Angular er en open-source front-end webapplikationsframework som blev lanceret i 2010. Angular bliver brugt til at skabe single-page spplikationer der kan køre på desktop, mobil og teblet, med høj hastighed og performance. Angular er til for at simplificere både udviklingen og tests af sådanne applikationer ved kun at tilbyde et enkelt sprog (JavaScript) til både client og server-side delene af projektet. Misko Hevery styrer Angular-projektet hos Google som er blevet populært blandt udviklere fordi det er muligt at implementere features der er nødvendige for moderne webapplikationer, uden for meget kompleksitet.

Hvad er JQuery

JQuery er et utroligt hurtigt Javascript library som er rigt på features. JQuery gør ting som HTML, document traversal og manipulation, eventhåndtering, animation og Ajax meget mere simpelt, med en simpel API der fungerer på tværs af de fleste browsere. Uanset om du leder efter en flashy animation til din hjemmeside eller at skabe en hurtig og robust JavaScript hjemmeside, så er JQuery en løsning for dig.

Hvordan er Angular i forhold til JQuery?

Overraskende hurtigt: Angular er bygget til at være utroligt hurtigt og sigter efter at håndtere de mest basale opgaver, såsom at skabe dynamiske views, animationer og eventhåndtering med høj hastighed. JQuery kan ikke hamle op med Angular, når det kommer til hurtighed, men det betyder ikke at det ikke er et passende framework for applikationer som skal møde særlige krav, såsom en simpel kodebase eller responsive design.

Kompleks og tung: Angular implementerer komponenter som kan være ret komplekse, såsom dependency injection, hvilket gør Angular tungt både i filstørrelse og processing load. JQuery deriomod indeholder ikke de samme komponenter. Du vil opleve at JQuery er meget “lettere” end Angular, fordi der er færre linjer kode der opererer bag scenen.

Ubesejret browserkompatibilitet: Med hjælp fra JQuery plugins, såssom JQuery-uirefresh og JQuery-mobile, kan du integrere features med JQuery som kun er tilgængelige i moderne browsere som HTML5 Drag and Drop. Angular derimod bruger kun native JavaScript features, hvilket betyder at du aldrig vil være begrænset af brugerens browser.

Simplicitet når det er bedst: JQuery kan ordne alt med simple JavaScript commands, fordi Jquery ikke bruger den samme avancerede syntax som Angular gør. Det gør det nemmere at implementere komplekse funktioner ved hjælp af JQuery. På den anden side kræver JQuery flere linjer kode end Angular, hvilket gør debugging mere besværligt.

Skal jeg vælge Angular eller JQuery?

Dit valg afhænger fuldstændigt af dit projekt og dit holds kendskab til JavaScript. JQuery er lettere at lære om, men Angular har flere avancerede features som passer til bedre til større applikationer med mange dynamiske views, animationer og komplekse processing funktioner. JQuery skinner når det kommer til browserkompatibilitet fordi plugins passer til alle browsere, hvor Angular kører med native JavaScript commands, hvilket gør at nogle ældre browsers ryger af i svinget. Det kan være problematisk hvis du har behov for et dedikeret design til responsivt webdesign.

Hvorfor du bør bruge Angular til dit næste projekt

Angular stiger i popularitet. Det er et fantastisk framework til at skabe single-page applikationer.

Herunder er 3 grunde til at du bør bruge Angular til dit næste projekt.

1. Lav kodekompleksitet og forbedret readability:
Angular implementerer features såsom dependency injection, hvilket gør det muligt kun at skrive små stykker velskrevet kode, som let kan testes og debugges af holdet. Du vil takke dig selv for at vælge dette framework hvis du planlægger at udgive en update med mange ændringer, fordi debugging i Angular er meget lettere end i andre JavaScript frameworks, grundet at der er færre linjer kode der kører på samme tid. JQuery komponenter giver dig
ikke de samme features, så medmindre din hjemmeside er super simpel, så er Angular vejen at gå.

2. Stærke værktøjer til at skabe fantastiske User Interface Interactions:
Angular er fuld af fede værktøjer der kan hjælpe dig med at skabe fantastiske webapps. Nogle af disse er to-vejs data binding, som opdaterer DOM automatisk når dataen ændres, directives (Custom HTML elementer som kan genbruges i hele dit projekt), ng-repeat (som kopierer HTML kode ved at iterere gennem en collection). Nye features bliver hele tiden tilføjet til Angular, så hvis du vil bygge flexible applikationer som let kan vokse, så bør du vælge AngularJS som dit framework. Angular har et aktivt community som udvikler nye moduler og plugins regelmæssigt.

3. kæmpe supportnetværk med hundredevis af tutorials:
Den største grund til at du bør vælge Angular som dit framework er det fantastiske community. Hvert Angular projekt støttes af et kæmpe netværk af udviklere som kan hjælpe dig med at skabe mening med de mange features. De er altid klar til at svare på spørgsmål og give et hjælpsomt indblik.

Hvem kan få glæde af at bruge Angular?

AngularJS er et framework som er bygget til at skabe dynamiske og interaktive webapps. Det er er fantastisk værktøj til at skabe skalerbare user interfaces som kan bruges til at drive mange forskellige applikationer, såsom social media websites, e-commerce portaler og endda komplekse enterprise software. Hvis du planlægger at bygge en applikation der har mere end basisfunktionalitet, så bør du vælge Angular. For eksempel er det lettere at bygge apps med mange features, hvilket er en af grundende til Angulars popularitet blandt udviklere der vil skrive velorganiseret kode på kort tid.

Fordele og ulemper – Angular vs. JQuery

Angular har mange fordele som JQuery ikke har. Angular er godt til at bygge interaktive front-end interfaces, hvilket betyder at der ikke er behov for trættende backe-end kode, da det bruger JSON til at kommunikere med serveren. Koden er mere clean og lettere at læse hvis du arbejder i et team. Det vil gøre dine kolleger mere effektive da der vil være færre bugs og mindre tid brugt på at fixe dem.

Angular er dog et helt andet kodesprog, så du kan ikke forvente at alle forstår frameworket med det samme – selv ikke hvis de har arbejdet med JavaScript før. Det er en af de største
grunde til at mange virksomheder bruger begge frameworks, fordi hver udvikler oftest er specialiseret i et enkelt framework. Hvis du vil vide mere om dette, så besøg vores hjemmeside for Angular udviklere

Hvis du planlægger at bygge en simpel app som kræveer basisfunktionalitet i front-end der kan drive backend tasks, så er JQuery måske noget for dig. JQuery er utroligt let at bruge og har været her i lang tid, hvilket betyder at der er masser af online materiale at lære fra.

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.