7 enkle trin til at skabe en fantastisk mobilapp: En begyndervejledning

7 enkle trin til at skabe en fantastisk mobilapp: En begyndervejledning

I 2018 overgik mobil adgangen til internettet desktop som den primære måde at få adgang til internettet på. Fem år senere vil virksomheder, der ikke imødekommer en mobilførste verden, fejle i at forblive konkurrencedygtige.

Mere end to tredjedele af verdens befolkning bruger nu mobiltelefoner, og 5% af amerikanske voksne er “smartphone-only” internetbrugere, hvilket antyder, at virksomheder, der ønsker at fastholde deres publikums interesse, skal tilbyde versioner af deres produkter optimeret til mobil brug.

Men at bygge en fantastisk app er ingen let opgave. Der er dusinvis af hindringer at overvinde, lige fra markedsundersøgelser og idévalidering til prototyping og design. Og arbejdet stopper ikke, når applikationen er lanceret.

Appudviklingsprocessen kan virke skræmmende ved første øjekast, men at sikre din virksomheds fremtid ved at udvikle en responsiv mobilapp er bestemt en værdifuld investering.

Vil du vide, hvordan du bygger en mobilapp? Bliv ved med at læse. I denne artikel vil vi se på de trin, du skal tage for at opbygge en fantastisk mobilapplikation, herunder opbygning af et talentfuldt udviklingsteam.

Udvikling af en app in-house vs outsourcing udvikling

Inden vi ser nærmere på appudviklingsprocessen, er det vigtigt at overveje, hvem der skal udvikle dit produkt. Når du udvikler mobilapps, har du nogle få muligheder:

 • Internt: Et internt udviklingsteam.
 • Udvidet udviklingsteam: Hvis du allerede har et internt softwareudviklingsteam, har de kapacitet til at påtage sig dette nye projekt? Hvis ikke kan du udvide dine eksisterende ressourcer ved at outsource hele projekter eller dele af dit teams arbejde til en tredjepart.
 • Outsourcet udviklingsteam: Ved at outsource hele din appudviklingskapacitet ved hjælp af en dedikeret teammodel kan du undgå de skyhøje omkostninger ved at opbygge et internt team fra bunden.

Når du bygger en app internt, har du fuld kontrol over udviklingsprocessen. Afhængigt af din ledelsesstil kan du betragte dette som en enorm fordel. Ikke alene får du mulighed for at vælge, hvem der arbejder på projektet, og fastsætte budgettet, men du har også tilsyn med projektet fra start til slut. Dog er opbygningen af interne teams omkostningstung; i USA er lønninger på omkring $90.000 ikke usædvanlige for softwareudviklere. Og det er uden at tage højde for omkostningerne til sygedage, sundhedsforsikring, husleje, forsyningsregninger, vedligeholdelse og bygningsforsikring.

Outsourcing af appudvikling tilbyder omfattende omkostningseffektivitet. Ikke alene kan et outsourcet team tilpasses efter behov, men outsourcing-gebyrer kan være betydeligt billigere end at betale for fuldtidsansatte medarbejdere.

Når det kommer til outsourcing, kan du enten:

 • Hyre et bureau til at håndtere dine softwareudviklingsbehov, selvom støtten ikke vil være dedikeret til dine projekter.
 • Samarbejde med en ekspert offshoring-virksomhed; de vil håndtere teamopbygningsprocessen for at skabe et talentfuldt team, der udelukkende vil arbejde på dine projekter.

Sådan opretter du en app i 7 trin

Nu hvor du ved, hvem du skal arbejde med, lad os dykke ned i de syv trin til at opfinde og opbygge en fantastisk app.

1. Markedsundersøgelse og planlægning

Som med de fleste projekter begynder du din app-udviklingsproces med planlægning og forskning. I løbet af denne fase vil du fastlægge:

 • Hvad formålet med appen er
 • Hvem målgruppen er, deres behov og deres udfordringer
 • Hvad konkurrenterne gør
 • Hvad tendenserne på markedet vil være

Dette trin er afgørende for at identificere de unikke funktioner, din app skal have for at opfylde målgruppens behov, løse deres udfordringer og skille sig ud på markedet.

Overvej at bruge værktøjer som Google Trends, App Annie for at indsamle data om applikationsbrug og markeds-tendenser. Hvis du opretter en mobilversion af et eksisterende produkt, skal du bruge SurveyMonkey for at få værdifulde indsigter fra din eksisterende målgruppe.

Når du har en solid forståelse af markedet og din målgruppe, er du klar til at begynde at opbygge produktets funktioner, funktionalitet og brugergrænseflade. Du bør også oprette et projekt-roadmap og fastsætte et budget for udviklingsprocessen.

2. Prototyper

Med en detaljeret projektplan på plads er det tid til at kickstarte prototyping.

En prototype er en foreløbig model af din app, der giver dig mulighed for at teste brugergrænsefladen og brugeroplevelsen. Dette vil hjælpe dig med at identificere eventuelle designfejl og brugervenlighedsproblemer, før udviklingsprocessen begynder. Vi anbefaler at komme i gang med prototyping ved hjælp af værktøjer som Sketch, Figma eller Adobe XD.

3. Design

Din apps design er afgørende for dens succes. Mennesker er visuelle skabninger, hvilket betyder, at dit produkt skal være æstetisk tiltalende for at fange deres opmærksomhed i app-butikken. Derudover vil designet påvirke, hvor nemt og behageligt det er at bruge.

UX-design overvejer, hvor intuitiv din applikation er at bruge, dens tilgængelighed og funktionalitet, blandt andre detaljer. Trods alt vil dit produkt ikke være godt, hvis dets brugere ikke effektivt kan navigere i det eller fuldføre deres mål hurtigt og effektivt.

Under designfasen vil dit team også gennemgå branding, farveskema og typografi med henblik på at skabe en engagerende og meningsfuld oplevelse; det er det, der gør en fantastisk app. Overvej at bruge værktøjer som InVision og Marvel til at oprette interaktive prototyper og teste din apps design.

4. Udvikling

Nu går vi videre til det gode: udvikling! Dette er, hvor din app begynder at tage form og blive til virkelighed.

Men før du går i gang, skal du få styr på tingene. Det betyder at vælge udviklingsplatformen, programmeringssproget og værktøjerne, dit team vil bruge:

 • Udviklingsplatform: De to mest populære udviklingsplatforme er iOS og Android. Vi anbefaler, at du udvikler dit produkt både til iOS og Android, da det betyder, at du kan nå flere brugere.
 • Programmeringssprog: Programmeringssprog er sprog, som computere kan forstå. Den gode nyhed er, at der er dusinvis af sprog velegnede til mobilapp-udvikling, som du kan vælge imellem. Disse inkluderer Java og Kotlin til Android, Swift og Objective-C til iOS, C# til Xamarin og Dart til Flutter. Nogle sprog, som f.eks. HTML, CSS og JavaScript, kan også bruges til hybrid og webbaseret mobilsoftwareudvikling.
 • Udviklingsværktøjer: Præcis hvilke udviklingsværktøjer du bruger, afhænger af den valgte platform og sprog. Hvis du udvikler specifikt til Android, kan du bruge Android Studio for at komme i gang, eller Visual Studio til tværfunktionelle apps.

Under udviklingen er der flere nøglefaktorer at tage i betragtning, der vil påvirke din apps funktionalitet og markedsværdi:

 • Skalerbarhed: Appen bør kunne håndtere et stort antal brugere og data.
 • Overholdelse af retningslinjer: Sørg for, at produktet overholder app-butikkens retningslinjer.
 • Sikkerhed: Implementering af robuste sikkerhedsforanstaltninger er afgørende for at garantere sikkerheden for dine brugere og din virksomhed. Vi anbefaler at opsætte kryptering for at beskytte brugerdata. Implementer tofaktorautentificering og sikre kodningspraksisser for at forhindre sikkerhedsfejl.

5. QA og test

Når du er tilfreds med dit produkts funktioner, ydeevne og design, er det tid til at sikre, at det er funktionelt og fri for fejl. QA- og testfasen er afgørende for at levere et kvalitetsprodukt, der giver en positiv brugeroplevelse og er klar til markedet.

Der er flere typer tests, som dit QA-team vil udføre ved hjælp af værktøjer som TestFlight og Firebase:

 • Enhedstest
 • Integrations test
 • Funktions test
 • Brugeraccept test

Når disse tests er afsluttet, vil dine udviklere begynde at foretage informerede ændringer i appen. Da app-udvikling er en iterativ proces, skal du sandsynligvis gentage denne fase flere gange.

6. Lancering på markedet

Endelig er det den fase, du har ventet på: når du frigiver dit produkt til markedet. Når testningen er afsluttet, er det tid til at komme i gang. Dit næste skridt er at sende din app til App Store for iOS og Google Play Store for Android!

Efter godkendelse skal du sætte en lanceringdato, udarbejde din marketingstrategi for at øge downloads og brugerengagement og overveje din proces til at indsamle feedback efter lanceringen.

7. Ongoing vedligeholdelse

Det sidste trin i at skabe en fantastisk mobilapp er vedligeholdelse. Som nævnt er app-udvikling iterativ, og arbejdet stopper ikke på lanceringdagen.

Fejl er desværre en del af at bygge en app, så det er vigtigt at rutinemæssigt gennemgå og opdatere appen. Du skal også fortsætte med at udvide appens funktionalitet, når den får momentum og brugere. Du kan tilføje nye funktioner for at lokke nye brugere og udvide eksisterende funktioner baseret på feedback fra eksisterende brugere.

Endelig anbefaler vi regelmæssigt at gennemgå din softwares kompatibilitet med operativsystemer og enheder. Nu ved du, hvordan man laver apps!

Outsource din app-udvikling med WeAssemble

Er du klar til at kickstarte din app-skabelsesrejse, men har ingen idé om, hvor du skal begynde? WeAssemble er her for at hjælpe.

Nu hvor du ved, hvordan du opretter en app, kan du overlade resten til os. Vi vil samle det bedste mobilapp-udviklingsteam til din virksomhed; vi kan udvide dine eksisterende udviklingsteam eller opbygge et erfarent, dedikeret udviklingsteam fra bunden. Kom i kontakt i dag for at samle dit ekspertteam og gør dig klar til at lancere din fantastiske nye app.

Ofte stillede spørgsmål: Sådan laver du apps

Ofte stillede spørgsmål: Sådan laver du apps

Hvor meget koster det at udvikle en app?
Det er svært at sætte en præcis pris på, hvor meget det vil koste at udvikle en app, da udviklingsomkostninger afhænger af kompleksitet, funktioner og tiltænkte platforme. Simple apps koster typisk et par tusinde dollars at udvikle, hvorimod mere komplekse applikationer vil have sekscifrede budgetter.
Hvor lang tid tager det at oprette en mobilapp?
De fleste udviklingsteams kan producere en simpel app i løbet af få uger. En større applikation med kompliceret funktionalitet vil dog typisk tage op til et år at udvikle, hvilket typisk kræver, at udviklere skriver unik kode.
Kan du foretage ændringer i en mobilapp efter dens lancering?
Ja - og det anbefales, at du foretager ændringer i enhver software efter lancering. Du bliver nødt til at rette fejl, lave opdateringer og starte nye funktioner.
Kan du modtage betalinger via en mobilapp?
Ja, du kan modtage betalinger via mobilapps. Der er mange måder, virksomheder kan tilbyde kunder praktiske og sikre betalingsmetoder på gennem betalingsgateways og integrationer.
Hvad er en app?
En app er en softwareapplikation designet til at udføre en bestemt funktion eller hjælpe folk med at fuldføre en opgave. Mobilapps kan omfatte mobilspil, e-mail-applikationer og e-handelssoftware.
Ofte stillede spørgsmål: Sådan laver du apps

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.