7 ledende trends i teknologi i 2023

7 ledende trends i teknologi i 2023

IT gennemsyrer vores liv. Vi kan selv checke ud i kassen i supermarkedet, opleve gennemførte digitale brandoplevelser og en maskine kan endda, ved hjælp af machine learning, forudsige patienters risiko for hjertesygdomme. Statista forudser, at IT sektoren vil nå en markedsværdi på $1.57 trillioner i 2027 med en årlig stigning på 7,1%.

Det er ingen overraskelse at virksomheder investerer i deres egen softwareudvikling, når der er millioner af studerende verden over, der gør sig klar til en karriere i softwareudvikling. I Indien er der over 1,5 million studerende der hvert år bliver færdiguddannet i branchen, og hvis de skal have succes, så er de nødt til at være up-to-date med den nyeste teknologi og de varmeste trends.

Fra nye programmeringssporg til nye indgangsvinkler i softwareudvikling; der er talrige måder at give dig selv en hurtig start mod konkurrencen. Blandt andet ved at påtage nye trends, inden de når at blive mainstream.
Her er de top 7 ledende trends i teknologi, som vi spår til at definere udviklingsindutstrien i 2023.

Top 7 teknologier og værktøjer til softwareudvikling i 2023

2023 er over os, så lad os tage et kig på hvilke teknologier og værktøjer til softwareudvikling der vil pryde forsiderne i det næste år.

Progressive webapplikationer

Progressive webapplikationer, eller PWA’er, sammenfatter de bedste dele af mobil- og webapps for at skabe websites der er pålidelige, installerbare og responsive. I stedet for at bede brugerne om at downloade et produkt fra en app store giver PWA’er dem mulighed for at tilgå ydelser direkte i en hvilken som helst browser, uden at gå på kompromis af en native mobilapps karakteristika.

PWA’er kan bruges af hvem som helst, hvor som helst i verden, på et hvert device, ved hjælp af en simpel kodebase. Målet er at gøre tidligere platform-specifikke apps tilgængelige på nettet, ved hjælp af moderne API’er. For forbrugere betyder det bedre oplevelser med brands – for virksomheder betyder det bedre opfattelse af brandet og bedre performance.

Rust

På trods af at Python, JavaScript og C++ forbliver evigt populære, bliver softwareudviklere ved med, at lære nye programmeringssprog, for at løse specifikke problemer.

Rust er et af disse sprog, med en brugsstigning på 31% mellem 2020 og 2022, som kun forventes at stige. Rust er blevet et særligt populært sprog blandt udviklere, som et alternativ til C++, fordi det kan hjælpe dig med at undgå sikkerhedsproblemer, i forhold til hukommelse.

Rust blev originalt lanceret af Mozilla i 2010 og er populært blandt udviklere der prioriterer hukommelsessikkerhed. Sproget bruges af AWS, Google og Microsoft til at skrive sikker kode. I 2021 stiftede Microsoft og Mozilla Rust Foundation, og byggede et Rust programmeringshold.

5G

5g er det nyeste indenfor telefonnetværk. Ved at sænke latency supporterer 5G bedre IoT devices, hvilket faciliterer vores connectede verden og forbedrer effektiviteten af kritisk sundhedshjælp og transport. Med hurtigere forbindelse, øget båndvidde og ekstreme ydelsesniveauer giver 5G en utrolig robust og responsiv løsning.

For forbrugere betyder det hurtigere hastigheder og load times, hvilket tillader dem at gøre mere med deres device. For virksomheder og udviklere vil 5G være et uhyre vigtigt element i forbindelse med at levere avancerede teknologier, såsom augmented reality. 5G vil også understøtte cloud-baseret computing, inklusiv gaming services.

Det er ingen overraskelse at mange ledende virksomheder investerer i 5G applikationer, såsom revolutionære sundhedsapps som forbinder isolerede patienter med læger og intelligente programmer der personliggør shoppingoplevelsen. Vi forudser en stigning i rate of adoption i 2023.

Serverless

Serverless computing er når cloud providers varetager deres kunders servers, hvilket giver adgang til at skabe kode til enhver applikation, uden at skulle tænke på servere.

Modellen her er dog ikke serverløs, da der stadigvæk er servere i spil – bare ikke for end-useren. I stedet allokerer cloud provideren ressourcer, som for eksempel teknologier til at skabe kode og varetage integrerede applikationer, baseret på dit behov.

For udviklere betyder det, at man ikke skal tænke på kapacitet, skalering og fysiske servers. Det reducerer omkostninger, øger produktivitet og låser op for øget skalerbarhed. En af de mest kendte web services til serverløse applikationer er AWS Lambda, som tillader udviklere at bygge webapplikationer, behandle data og automatisere processer, såsom database management og dokument-indeksering. De mest populære sprog blandt Lambda brugere, er Python og Node.js.

Serverless er fremtiden indenfor cloud computing. Med værktøjer som Serverless Framework på vej ind i markedet, som tillader auto-skalerende apps i AWS Lambda, er det utroligt vigtigt for udviklere at forstå mulighederne.

Som Gartner skriver, “Serverless architectures enable software developers to focus on what they should be doing — writing code and optimising application design — making way for business agility.”

3D print

3D printing er ikke en ny teknologi – den blev først introduceret i 1980-erne. Engang blev teknikken anset for kun at kunne bruges til flotte prototyper, men nu er anvendelsesmulighederne mange.

Der findes mange spændende brugsformål, blandt andet i sundhedssektoren, såsom skræddersyede proteser, kopier af knogler og kirurgiske værktøjer.
Udviklere der er interesserede i at bruge 3D print bør genbesøge deres machine learning og modelling viden, og undersøge værktøjer til 3D print – blandt andet Fusion 360, Solidworks og Blender.

Metaverse

Uanset om du bryder dig om Meta eller ej, så har Metaverset gennemsyret teknologidiskussionerne i 2022. Mange mener at Metaverset er fremtiden, hvor alt fra sociale samlinger til eCommerce transaktioner finder sted, i en digital repræsentation af vores verden.

Udviklere der vil investere deres fremtid i denne verden, vil være nødt til at tænke over teknologierne der vil være byggestenene for Metaverset. Metaverset vil eksistere på web 3.0, ved hjælp af AR, VR og mixed reality, som facilitatorer for brugernes interaktioner. Virksomheder som Amazon er efter sigende gået i gang med at hyre udviklere, som skal stå for at udvikle teknologier til Metaverset.

Der er store muligheder for både udviklere og organisationer, for at høste Metaversets frugter, ved at differentiere sig selv fra konkurrencen og tilgå kunderne på nye og innovative måder. Udfordringen for udviklere vil være at producere nye måder for forbrugeren at connecte deres device til en verden, som ikke er fysisk. Det vil kræve viden om programmering, XR teknologier, SDKer og måske endda animation.

Python

Selvom Python ikke er et nyt kodesprog, så stiger det i popularitet. Udviklere der vil være på forkant med innovation bør investere mere tid i Python, da sproget anses for at være det bedste valg til nogle af de mest populære opgaver lige nu, såsom machine learning og big data, som vil definere 2023.

Understanding the basics

Understanding the basics

Hvad er en progressiv webapp
En progressiv webapp, eller PWA, er en applikation på nettet, som kan hentes selv uden internetadgang. En PWA bruger de nyeste webteknologier til at give brugeren en oplevelse, som kan sidestilles med mobilapplikationer. Der bruges normalt HTML, CSS og JavaScript til at bygge disse.
Hvad er den næste store ting i software?
Research tyder på, at softwareudviklere har været ekstra interesserede i at bruge Rust, som har tredoblet sine brugstal, mellem 2020 og 2022.
Hvad er en teknologisk trend?
Teknologiske trends viser den udvikling der foregår indenfor softwareudviklingsbranchen. For eksempel fremhæver en trend de produkter udviklere bruger, eller de metoder der bliver brugt mest. Der er vigtigt som virksomhedsleder at være opmærksom på trends, for at holde sig foran konkurrencen.
Understanding the basics

SENESTE ARTIKLER

Vi sammensætter, du opskalerer

Vi samler dit offshore arbejdshold, administration, menneskelige ressourcer og giver dig en dedikeret europæisk kontaktperson så du kan fokusere på det du er bedst til – at vokse!

WeAssemble er her for at hjælpe dig

Lad os samle dit offshore udviklingshold. Har du spørgsmål til vores processer? Klar til at skalere dit hold? Udfyld formularen – så vil vores hold kontakte dig indenfor 24 arbejdstimer.